Fás bazsarózsa ITOH 'Court Jester'

További képek

Fás bazsarózsa ITOH 'Court Jester'

Normál ár: 29 900 Ft

Special Price 14 950 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 08-278

5 literes nagyméretű konténerben nevelt nemes fajtákat szállítunk, teljes begyökerezettséggel, elimert magyar kertész termesztéséből.


A csodálatosan nyíló virágok nagyon látványosak, külső szirmaik krémfehér, barackrózsaszín, lazac rózsaszín és borvörös színárnyalatokban váltakoznak, a szirmok belső részén borvörös torokkal. Különlegességét fokozza a sziromszéleken megjelenő szegély. Bőségesen és nagyon hosszan virágzik, a bokor magassága 60-80 cm. A virágok nagyon illatosak.


 

Leírás

Részletek

Késő tavaszi virágzású látványos, lombhullató cserje, fásodó ágrendszerrel. Lassan növekszik, évek alatt éri el végleges magasságát. Tavasszal látványos lombot növeszt karéjos, szép sötétzöld, fonákján ezüstös árnyalatú, nagyméretű leveleiből. Kifejezetten nagyméretű, tömött virágait a hajtások csúcsán neveli, nagyon mutatósak a formás bokrok az elegáns, fehértől rózsaszínen át a skarlátvörösig terjedő színárnyalatú virágokkal. Nagyon hosszú életű csereje, az átültetést, bolygatást nem kedveli, végleges, jól kiválasztott helyre kell ültetni. Nincsenek extra igényei, napos vagy félárnyékos helyet és tápanyagdús, semleges, jó vízáteresztő képességű talajt kedvel. A növendék cserjét 1-2 évig takarással érdemes a fagytól védeni, később nem fagyérzékeny.

A 'Court Jester' fajta virágja nagyon látványos, külső szirmai krémfehér, barackrózsaszín, lazac rózsaszín és borvörös színárnyalatokban váltakozik, a szirom belső részén borvörös torokkal. Különlegességét fokozza a sziromszéleken megjelenő szegély. A virágfejek féltelt, dupla szirmok, enyhén illatosak. Bőségesen és nagyon hosszan virágzik, a bokor magassága 60-80 cm. A virágok nagyon illatosak.

További információk

További információk

Cikkszám 08-278
Forma alacsony bokrosodó
Méret közepes 50-80 cm
Helyigény napos-félárnyékos
Alkalmazás általános kerti és terasz kiültetés
Felhasználás önálló ültetésben és csoportosan is alkalmazható a kertben
Virágszín barackszín
Virágzási idő május végétől, júniusban
Talajigény üde, tápdús, semleges
Télállóság télálló
Lombozat szeldelt, nagyméretű, sötétzöld levelek
Hasznosak lehetnek még