hortenziák

hortenziák

 

Néhány hortenzia fajtánk most kivételes kedvezménnyel rendelhető. A növények erős gyökerűek, fejlettek, tartós táppal vannak ellátva. Némelyik fajtánál a hajtásokat elvirágzás után visszametszettük.

A növények 2 és 3 literes konténerben vannak, többszörösen elágazottak, minden szükséges tápanyaggal ellátottak, számukra ideális ültetőközegben vannak. Visszametszést nem igényelnek, illetve tetszés szerint alakíthatók. Végleges helyükre ültetéskor ügyelve a begyökeresedett földlabdára, a konténerben lévő teljes ültetőközeggel együtt célszerű átültetni. 

A hortenziák ismét divatba jöttek. Már nem csak a klasszikus kertek lakói, egészen új szerepet kapnak modern és minimalista, vagy falusi hangulatú, vidékies kertekben is. Hatalmas fajtagazdagságuk az évek alatti fajtanemesítések eredménye, formailag is nagyon sokfélék, a 50-60 cm magasságra növő, cserépben nevelhető kis bokortól, egészen a 180-200 cm magasságra növő, hosszúkás, nagyméretű bugás virágokat hozó bokorig bőven van válszték. Gondozásuk egyszerű, nagyon hálás, látványos, könnyen nevelhető fajta.

 

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

1-36 of 42

Oldal:
  1. 1
  2. 2

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

1-36 of 42

Oldal:
  1. 1
  2. 2