Duplavirágú kék klematisz 'Multi Blue'

További képek

Duplavirágú kék klematisz 'Multi Blue'

Normál ár: 4 690 Ft

Special Price 1 990 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 08-212

Kivételes megjelenésű, hatalmas, duplaszirmú, lila-kék virágai hihetetlen bőségben nyílnak. Napos és félárnyékos helyeket kedvel, gyorsan növekszik, 200-300 cm magasra fut.


A növény konténerben kerül szállításra, begyökeresedve, friss hajtásos állapotban, folyamatban van a levelek fejlődése, hamarosan erőteljes növekedésnek indul. Visszametszeni nem kell! Minden szükséges tápanyaggal ellátott, számára ideális ültetőközegben van, egyszerű átültetést igényel.

Leírás

Részletek

200-300 cm magasra futó, csavarodott fás szárú cserje. Kései virágzású, júliustól szeptemberig tart a virágzása. Változatos, nagyon népszerű, különleges kúszónövény, júniustól az azévi hajtásokon hozza virágait, melyek általában 4-6 szirmúak és változatos színekben, árnyalatokban jelennek meg. Ezek a szirmok valójában a csészelevelek. A növény átlagosan 2-6 m hosszan felfut, felnövekszik, támasztékkal, kikötéssel lehet segíteni, mert tapadókorongjai nincsenek. Nem igényel különleges körülményeket, napos, félárnyékos helyen biztonságosan virágzik. Legjobban a félárnyékot kedveli. Enyhén fagyérzékeny, csak kifejezetten szigorú teleken fagyhat vissza. Fontos tudnivaló, hogy a gyökere szeret árnyékban lenni, soha ne tűzze a nap, mindenképpen árnyékoljuk, akár valamilyen sekélyen gyökerező évelő növény beültetéssel, kiváló erre a célra az árnyékliliom, a gólyaorr akár mulccsal, fakéreggel. Talajában nem válogatós, átlagosan tápanyagdús legyen és folyamatosan enyhén nyirkos. Ültetés után nem kell metszeni, időt kell hagyni az alkalmazkodásra, majd a következő években kora tavaszi visszametszéssel lehet a virágzást ösztönözni, mert a friss hajtásokon jönnek a virágok.

További információk

További információk

Cikkszám 08-212
Forma futó-kúszó
Méret magas 200-300 cm
Helyigény napos-félárnyékos
Alkalmazás általános kerti és terasz kiültetés
Felhasználás falak, pergolák, oszlopok befuttatásáre, térelválsztóként is
Virágzat dupla szirmú
Virágszín kékeslila
Virágzási idő július-szeptember
Talajigény általános, közepes tápanyaggal
Télállóság nagy hidegben takarással
Lombozat könnyed, laza szerkezet
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: