Fás bazsarózsa ITOH 'Cora Louise'

További képek

Fás bazsarózsa ITOH 'Cora Louise'
29 900 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 08-245

5 literes nagyméretű konténerben nevelt nemes fajtákat szállítunk, teljes begyökerezettséggel, elimert magyar kertész termesztéséből.


Nagyon értékes, nemes növény, kiváló tulajdonságokkal, kivételesen hosszú, évtizedekig tartó élettartammal. Csodás krémfehér szirmainak belseje kárminvörös sugarakban ragyog, 15-20 cm nagyok, teltek, nagyon hosszan nyílnak.

Leírás

Részletek

Szép alakú, erőteljes bokorrá fejlődik az évek alatt ez a különleges cserje. Először lassan növekszik, virágzását is később kezdi, mint lágyszárú rokonai. Virágai gyönyörű teltek, duplaszirmúak, kivül krémfehérek, belül kárminvörösek, 15-20 cm méretűek. Nagyon tartósan virágzanak, május végétől kezdődően. Levélzete látványos, nagyméretű, szeldelt, emiatt az elvirágzás után is erőteljes pontja marad a kertnek, tél előtt sárgul és lehullik. A telet jól viseli. a nagyon fiatal növényeket enyhe takarással októbertől érdemes védeni, de később ez sem szükséges. Napos és félárnyékos fekvést szeret, akkor virágzik gazdagon, ha több órán át éri a nap, tápdús, humuszos, jó vízáteresztésű talajt igényel, de elviseli az árnyékosabb és szárazabb körülményeket is. A konténeres növények egész évben ültethetjük, végleges helyet keresve neki, mert nem szereti az átültetést, gyökere fás, merev, szétterülő, bolygatásnál megsérül. Az ITOH bazsarózsa egy-egy fajtája hosszú nemesítési munka eredményeként, a legkiválóbb tulajdonságokat kiemelve, jönnek létre. Nagyon értékes, különleges növény.

További információk

További információk

Cikkszám 08-245
Forma bokrosodó
Méret közepes 80-120 cm
Helyigény napos-félárnyékos
Alkalmazás általános kert kiültetés
Felhasználás virágágyásba
Virágzat féltelt, dupla szirmokkal
Virágszín fehérből vörösesre vált
Virágzási idő májustól
Talajigény üde, tápdús
Télállóság télálló
Lombozat szeptember végéig tartja színét, szépen szeldelt lomb, tél előtt lehullik
Hasznosak lehetnek még