Klematisz/iszalag 'Blue Angel'

További képek

Klematisz/iszalag 'Blue Angel'

Normál ár: 5 490 Ft

Special Price 2 745 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 08-203

Nagyszerű tulajdonságú, gyönyörű, 300 cm magasra futó fajta, hatalmas virágai légiesek, egészen halvány kékek, finom fehér árnyalattal. Jól viseli a telet, júniustól-szeptemberig ontja virágait.


A növény konténerben kerül szállításra, begyökeresedve, többszörös elágazással, virágzás előtt, erőteljesen növekedik. Visszametszeni nem kell! Minden szükséges tápanyaggal ellátott, számára ideális ültetőközegben van, egyszerű átültetést igényel.

Leírás

Részletek

Változatos, nagyon népszerű, különleges kúszónövény, júniustól az azévi hajtásokon hozza virágait, melyek általában 4-6 szirmúak és változatos színekben, árnyalatokban jelennek meg. Ezek a szirmok valójában a csészelevelek. A növény 3-6 m hosszan felfut, felnövekszik, támasztékkal, kikötéssel lehet segíteni, mert tapadókorongjai nincsenek. Nem igényel különleges körülményeket, napos, félárnyékos helyen biztonságosan virágzik. Legjobban a félárnyékot kedveli. Enyhén fagyérzékeny, csak kifejezetten szigorú teleken fagyhat vissza. Fontos tudnivaló, hogy a gyökere szeret árnyékban lenni, soha ne tűzze a nap, mindenképpen árnyékoljuk, akár valamilyen sekélyen gyökerező évelő növény beültetéssel, kiváló erre a célra az árnyékliliom, a gólyaorr akár mulccsal, fakéreggel. Talajában nem válogatós, átlagosan tápanyagdús legyen és folyamatosan enyhén nyirkos. Ültetés után nem kell metszeni, időt kell hagyni az alkalmazkodásra, majd a következő években kora tavaszi visszametszéssel lehet a virágzást ösztönözni, mert a friss hajtásokon jönnek a virágok.

További információk

További információk

Cikkszám 08-203
Forma futó-kúszó
Méret magas 200-300 cm
Helyigény napos-félárnyékos
Alkalmazás általános kerti és terasz kiültetés
Felhasználás falak, pergolák, oszlopok befuttatásáre, térelválsztóként is
Virágzat 4-6 szirmú, egyszerű
Virágszín kékeslila
Virágzási idő június-szeptember
Talajigény általános, közepes tápanyaggal
Télállóság nagy hidegben takarással
Lombozat üde zöld, könnyed szerkezetű
Hasznosak lehetnek még