Vidéki kert - illatos cserjék1. 6 db

További képek

Vidéki kert - illatos cserjék1. 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 21-037

Illatos cserjékbőll összeállított növény csoport vidéki kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Viburnum carlesii - Kerti bangita

150-200 cm magasra növő, lombhullató cserje. A virágjai bimbóban rózsaszínűek, kinyílva fehérré válnak. A virágzás tavasz közepén kezdődik és nyár végén érnek meg kékesfekete színű bogyói. A virágok illata, finom, intenzív. Tojásdad alakú leveleinek fonákja kissé bolyhos. A levelek ősszel vöröses színbe öltöznek. Mind napos, mind félárnyékos helyen jól érzi magát, talajára sem igényes.

Syringa patula 'Miss Kim' - Törpe orgona

Törpe alkatú, maximum 100 cm magasságig nő, tömör ágrendszerű, mégis könnyed lombhullató cserje. Különlegesen illatos, virágai egészen halvány lilák, kora tavasztól illatoznak, majd késő ősszel is lehet egy másodvirágzása. A kertben a napos helyet kedveli, talajára nem igényes, csupán meleg napokon igényel egy kis locsolást. Nagyszerű formája miatt kiváló sövényt lehet belőle nevelni. Vidéki vagy mediterrán hangulatú kertekben nélkülözhetetlen cserje. Virágágyásokba ültetve is nagyszerűen mutat és balkonon, teraszon vagy erkélyen egy formás cserépben közelről élvezhetjük pompás illatát.

Caryopteris 'Summer Sorbet' - Sárga-tarka levelű kékszakáll

Laza szerkezetű, könnyed bokorrá növekszik, 100-150 cm magasságig nő meg. Lombhullató cserje, fűrészes szélű, arany-sárga szélű, finom formájú levelei dörzsölésre fűszeres illatot árasztanak. A díszes levelekkel borított bokor virágok nélkül is nagyon látványos eleme kertünknek, ezért érdemes kisebb csoportot ültetni belőle, vagy egyéb lombhullató bokrokkal társítva. Csodás égszínkék virágai ajakos formájúak, kicsik, de nagy mennyiségben nyílnak egyszerre, buga szerű virágzatban. Külön értékük, hogy a későn virágzók közé tartoznak, augusztus-szeptember hónapokban.

Perovskia atriplicifolia -  Sudárzsálya 

Lombhullató, évelő félcserje, a nyár közepétől kora őszig, júliustól szeptemberig virágzik, levendulakék virágai  30-50 cm hosszan, végálló bugákban nyílnak. Terebélyes, 100-140 cm magas bokrot alkot. Ezüstös színű levelei aprók, szeldeltek és illatos aromájúak.  A meleg, napos fekvést, a jó vízáteresztő képességű helyet és az üde, homokos  talajt  kedveli. Alacsony évelők háttérnövényeként nagyon mutatós vagy csoportos beültetésben. Kiváló társnövénye például a sárga pimpó, a bíbor kasvirág  vagy középmagas díszfüvek. Egyre népszerűbb mutatós virágzása és illatos lombja miatt. Nem csak a mediterrán, hanem a modern kerteknek és a vidékies kiültetéseknek is egyre gyakoribb alkotóeleme.

Lavandula x inermedia ’Grappenhall’  - Levendula

40 cm magas, ezüstös levelű, aromás illatú, örökzöld levendula fajta. Levelei szélesek, hosszúak, molyhosak és finom illatúak. Virágai karcsú füzérekben jelennek meg, illatosak, kékes-lila színűek. A virágzás ideje júliustól szeptember végéig tart. A bokrok pompás ezüstös-szürke színfoltot képeznek a kertben. Az erős, intenzív napfényben és a közepesen üde, tápdús talajban dús bokorrá fejlődik. Leveleiből és virágaiból nyerik a közkedvelt levendula párlatot. 3 évente érdemes visszametszeni, mert így még szebb és kompaktabb növényeket kapunk. Évelő ágyásokban, szegélyek mentén csoportosan vagy sövényként ültetve, cserepekbe, kőedényekbe elhelyezve, legyen bármilyen típusú a kertünk, akár vidéki, akár mediterrán vagy romantikus, igazi sztárja és főszereplője.

Salvia nemorosa 'Sensation White' - Ligeti zsálya

Illatozó, 20-25 cm hosszú füzérvirágzata ezüstös, könnyed levelek felett nyílnak. Májusban és júniusban nyílik először, elvirágzás után le kell vágni a virágszárakat, ez biztosítja az augusztustól kezdődő másodvirágzást. A levelek nagyon sokáig a bokron maradnak, ezzel ősszel is díszítenek. A virág magassága 40-50 cm. A kertekben szereti a napos területet, de elfogadja a félárnyékos fekvést is, talajára igénytelen. A jó vízellátást kedveli. Évelő virágágyásokban vagy szegélyként is érdemes ültetni. Ha teraszra, balkonra ültetjük cserépbe, közvetlenül érezhetjük finom illatát. 

További információk

További információk

Cikkszám 21-037
Növényfajták cserjék
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 6
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: