Vidéki kert - futó és bokor rózsák 4 db

További képek

Vidéki kert - futó és bokor rózsák 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 21-027

Futó és kúszó rózsákból összeállított növény csoport vidéki kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Félicité et Perpétue – rózsaszín-fehér, angol rózsa, rambler 

A bokor nagyméretű, 450-600 cm magasságot is elérő, hajlékony hajtásaival igen látványosan befutja a kerítéseket, pergolákat, még akár az északi, kevés napot kapó, félárnyékos helyeken is. A levelek közép-zöldek, fényesek és hegyesek. A virágok színe bimbós állapotban rózsaszínű, kinyíltan pedig fehér. A virágok igen nagyok, 12-14 cm méretűek, júliustól nyílnak csoportokban. Ez a gyönyörű kúszórózsa minden vidéki, romantikus vagy mediterrán kert ékköve lesz. Akár félárnyékos, északnyugati fekvésű helyre is lehet ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, lombja gyakran megmarad kora tavaszig is, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Madame Plantier - fehér, történelmi futórózsa 

Krém-fehér virágai rozetta alakúak, 40-60 sziromból állnak. Csoportosan nyílnak tavasztól június végéig. A virágok illata nagyon kellemes, intenzív rózsa illat. A bokor ideális méretűre nő, 200-300 cm között mozog, egészséges sötétzöld levelekből áll, és viszonylag gyorsan fejlődik. Növekedése miatt kiváló támfalak, pergolák befuttatására. Betegségekkel szemben közepesen ellenálló. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Leonard Dudley - vörös romantikus bokor

Régi, romantikus kertek hangulatát idézi klasszikus édes illatával, mégis nagyon modern, elegáns megjelenésű ez a 100-120 cm magasságig növő romantikus rózsa fajta. Ágai erőteljesek, levelei nagyméretűek, a virágok átmérője is 10 cm, nagyon látványos, önállóan ültetve is hangsúlyos növény. Napos vagy félárnyékos helyre is lehet ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Boule de Neige – történelmi, angol rózsa

Fénylő, sötétzöld lombú, nem túl magas angol rózsa. Maximum 120-200 cm magasra nő, ezért  pergolára felvezetve, vagy természetes támasztékot keresve tudja legszebben kiadni gyönyörű formáját. Virágai rendkívül teltek,rozetta formájúak, duplaszirmúak, hófehérek és finom, intenzív illatot árasztanak. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére legalkalmasabb időpont október, november, a fagyokig.

További információk

További információk

Cikkszám 21-027
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még