Modern kert - vegyes rózsák3. 4db

További képek

Modern kert - vegyes rózsák3. 4db
7 200 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 23-026

Vegyes rózsákból összeállított növény csoport modern kerti stílushoz, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Moonsprite -  fehér-sárga, fehér színű floribunda, ágyás rózsa

Kis laza csokrokban libegteti fehérrel sárgával kombinált elegáns virágait ez a kerti koszorúslány. Szirmai fehérek, belül halvány sárgára színeződnek, önfeledten, bőségesen virágzó, folyton-nyíló ágyás rózsa.

Június legelejétől késő őszig ontja bőkezűen szép, csokrokban nyíló, 5-8 cm méretű virágait. A virág szirmai lekerekítettek és csésze alakzatot formáznak, külsejük fehér. fonákjuk sárgás futtatású. Illatuk édes, gyümölcsös, de nem hivalkodó, diszkrét. A bokor közepesen sűrű ágrendszerű, fényes, sötét levélkékkel, magassága 50-110 cm között mozog. Betegségekkel szemben ellenálló. A vidéki kertek, mediterrán kertek egyik legszebb, legkedvesebb rózsája. Virágágyások mellé ültetve nagyon elegáns, sövényként ültetve látványos. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű. 

Rosa Maerchenland - lazacrózsaszín floribunda ágyás rózsa

Mesébe illő, különleges színével, kívül lazac színű, belül halvány rózsaszín szirmaival, félig telt virágfejeivel díszeleg ez a csodás, folyton-nyíló ágyás rózsa

Nemes floribunda rózsa ugyan, alakja mégis bokor rózsa jellegű. 100-150 cm magasságig növeszti erőteljes bokrát, illata ugyanolyan diszkrét, mint csodás virágszíne. Levelei sötétzöldek, fényesek, virágai csésze alakúak, csokorban nyíló virágainak száma akár 35-40 is lehet. Szereti a napos helyet, ezért ültetésnél válasszunk neki kedvére való napos helyet, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig. 

Rosa Paul’s Himalayan Musk – rózsaszín-fehér, történelmi rózsa

Pompás látványt nyújt ez a híres történelmi rózsa, amikor teljesen virágba borul és százával nyílnak ki a rózsaszín-fehérben ragyogó virágok. Gyorsan nő, számtalan virágot ad, illatos, kertünk egyik sztárja.

Nagyon gyorsan növekedő, 600-1000 cm méretet öltő angol futórózsa, amelynek stabil támaszték kell, kiváló egy házfal, garázs vagy pergola. melyeket néhány hét alatta befut. Először hófehér, majd rózsaszínű virágözönnel kápráztat el minket. A virágok teltek17-25 sziromszámúak, lapított formájúak. A nyár közepétől kezd virágozni, egyszer, de hosszan virágzik. A levelek világoszöldek, hosszúak és kihegyezettek. Vidéki, romantikus és mediterrán kertek nélkülözhetetlen, kiemelkedően szép rózsája.

 Rosa Golden Showers – sárga, angol rózsa, climber futó-kuszó 

Egy igazi sztárral állunk szemben, aranyló sárga, csodás, fodros szirmú virágait futórózsaként ontja egész nyáron át, sőt még ősszel is. Virágzás után szépséges, halvány narancssárga csipkebogyó terméssel gyönyörködtet minket. Angol climber rózsa fajta.

Ha futórózsaként neveljük 3m magasságig megnő, szinte egyáltalán nem kell metszeni, kialakítja csodás formáját, de könnyen bokorrá is lehet alakítani némi metszéssel. Elviseli a félárnyékot, sőt még a tápanyagban szegényebb talajt is.Jól és gyorsan fejlődő bokor, levelei fényesek, sötétzöldek, az elágazó szárakon már május végétől megjelennek a szép, aranysárga virágok, melyek később krém-sárgává változnak. A karcsú virágok illatosak és késő őszig folyamatosan virágoznak. Falak, kapuk, oszlopok, pergolák befuttatására ideális. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

További információk

További információk

Cikkszám 23-026
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: