Mediterrán kert - futó és bokor rózsák 4db

További képek

Mediterrán kert - futó és bokor rózsák 4db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 20-024

Vegyes színű futórózsákból összeállított növény csoport mediterrán kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Leírás

Részletek

Rosa Félicité et Perpétue – rózsaszín-fehér, angol rózsa

A bokor nagyméretű, 450-600 cm magasságot is elérő, hajlékony hajtásaival igen látványosan befutja a kerítéseket, pergolákat, még akár az északi, kevés napot kapó, félárnyékos helyeken is. A levelek közép-zöldek, fényesek és hegyesek. A virágok színe bimbós állapotban rózsaszínű, kinyíltan pedig fehér. A virágok igen nagyok, 12-14 cm méretűek, júliustól nyílnak csoportokban. Ez a gyönyörű kúszórózsa minden vidéki, romantikus vagy mediterrán kert ékköve lesz. Akár félárnyékos, északnyugati fekvésű helyre is lehet ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, lombja gyakran megmarad kora tavaszig is, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Madame Plantier - fehér, történelmi futórózsa 

Krém-fehér virágai rozetta alakúak, 40-60 sziromból állnak. Csoportosan nyílnak tavasztól június végéig. A virágok illata nagyon kellemes, intenzív rózsa illat. A bokor ideális méretűre nő, 200-300 cm között mozog, egészséges sötétzöld levelekből áll, és viszonylag gyorsan fejlődik. Növekedése miatt kiváló támfalak, pergolák befuttatására. Betegségekkel szemben közepesen ellenálló. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Ellen - barackrózsaszín romantikus, angol bokor

120-130 cm magasra növő, nagyon gazdagon virágzó,a romantikus rózsákhoz tartozó fajta. Telt, rozetta formájú virágai 60-80 sziromból állnak, édes, intenzív illatot árasztanak. Elvirágzáskor szirmai halványodnak és krém-fehérre váltanak. Erős, egészséges bokrot növeszt, betegségekkel szemben jól ellenáll. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Ferdinand Pichard – fehér-lila-bíbor csíkok, történelmi angol rózsabokor

Magassága 120-150 cm között van, lombozata nagyon mutatós, levélzete hullámos, egészséges, üde, sötétzöld.  Az egyik legszebb és legillatosabb történelmi rózsa. A gömbölyded virágfejek fehér-lila-bíbor csíkosak, csésze formájúak. Tavasztól kezdve virágzik és nyár folyamán bőkezűen ismétli  virágzását. A virágok intenzíven illatoznak. Betegségekkel szemben ellenálló növény.  Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

További információk

További információk

Cikkszám 20-024
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: