Mediterrán kert - futó és bokor rózsák 4db

További képek

Mediterrán kert - futó és bokor rózsák 4db
7 350 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 20-024

Vegyes színű futórózsákból összeállított növény csoport mediterrán kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Félicité et Perpétue – rózsaszín-fehér, angol rózsa

A bokor nagyméretű, 450-600 cm magasságot is elérő, hajlékony hajtásaival igen látványosan befutja a kerítéseket, pergolákat, még akár az északi, kevés napot kapó, félárnyékos helyeken is. A levelek közép-zöldek, fényesek és hegyesek. A virágok színe bimbós állapotban rózsaszínű, kinyíltan pedig fehér. A virágok igen nagyok, 12-14 cm méretűek, júliustól nyílnak csoportokban. Ez a gyönyörű kúszórózsa minden vidéki, romantikus vagy mediterrán kert ékköve lesz. Akár félárnyékos, északnyugati fekvésű helyre is lehet ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, lombja gyakran megmarad kora tavaszig is, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Madame Plantier - fehér, történelmi futórózsa 

Krém-fehér virágai rozetta alakúak, 40-60 sziromból állnak. Csoportosan nyílnak tavasztól június végéig. A virágok illata nagyon kellemes, intenzív rózsa illat. A bokor ideális méretűre nő, 200-300 cm között mozog, egészséges sötétzöld levelekből áll, és viszonylag gyorsan fejlődik. Növekedése miatt kiváló támfalak, pergolák befuttatására. Betegségekkel szemben közepesen ellenálló. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Ellen - barackrózsaszín romantikus, angol bokor

120-130 cm magasra növő, nagyon gazdagon virágzó,a romantikus rózsákhoz tartozó fajta. Telt, rozetta formájú virágai 60-80 sziromból állnak, édes, intenzív illatot árasztanak. Elvirágzáskor szirmai halványodnak és krém-fehérre váltanak. Erős, egészséges bokrot növeszt, betegségekkel szemben jól ellenáll. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Ferdinand Pichard – fehér-lila-bíbor csíkok, történelmi angol rózsabokor

Magassága 120-150 cm között van, lombozata nagyon mutatós, levélzete hullámos, egészséges, üde, sötétzöld.  Az egyik legszebb és legillatosabb történelmi rózsa. A gömbölyded virágfejek fehér-lila-bíbor csíkosak, csésze formájúak. Tavasztól kezdve virágzik és nyár folyamán bőkezűen ismétli  virágzását. A virágok intenzíven illatoznak. Betegségekkel szemben ellenálló növény.  Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

További információk

További információk

Cikkszám 20-024
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még