Mediterrán kert - cserjék 4 db

További képek

Mediterrán kert - cserjék 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 20-028

Évelő, virágzó cserjékből készült válogatás mediterrán kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Hydrangea aspera macrophylla - Érdes levelű hortenzia

2-2,5 m magasra növő, különleges megjelenésű hortenzia fajta. A virágok színe csodálatos, a fehér virágtányérokban a bimbók lilák, átmérőjük 20-25 cm is lehet, ernyőszerű bugavirágzatot képeznek. Levelei nagyméretűek, felfelé törőek, mint a bokor ágai. A virágzás júliustól kora őszig tart. A hortenziának nagy, széles levelei és hámló barnás-vöröses kérge van. Szereti a félárnyékos helyet a kertben és az enyhén savanyú, tápdús talajt. A tövét érdemes télen a lehullott levelekkel betakarni

Hypericum moserianum ’Tricolor’ – Háromszínű Orbáncfű 

Ragyogó sárga virágaival, hosszantartó virágzásával és különös háromszínű lombjával, a kert egyik legszebb színfoltja.

Nagyméretű sárga virágai, amelyek élénk színűek, júniustól, szeptemberig folyamatosan virítanak. A bokor magassága 40-50 cm, a vöröses szárakon a tarka, zöld, rózsaszín és fehér, ovális alakú levelek bókolnak. Ez az orbáncfű a talaj minőségére nem érzékeny, napra és  félárnyékba is ültethető. Félörökzöld cserje, enyhébb teleken lombját megtartja. Szárazabb időszakokban több vizet kíván. Az üde talajt kedveli. Alacsony termete miatt nemcsak virágágyásokba, hanem teraszon cserépben is mutatós.

Exochorda 'The Bride' - Dúsvirágú gyöngyvirág

Virágzáskor valóban olyan, mint egy hófehérbe öltözött menyasszony. Csodás virágfüzérei virágtól megrakottan hajlonganak, elvirágzás után kecses formájával tűnik ki.

Közepesen erős növekedésű, 150-160 cm magasságig nő meg, ágai ívesen bókolnak, május-júniusban tömegesen hozza hófehér virágfürtjeit. Levelei hosszúkásak, matt világoszöldek, termését ősszel hozza. Talajban nem válogatós, napos vagy félárnyékos fekvésben egyaránt jól érzi magát.

Syringa meyeri ’Palibin’ - Törpe orgona

Napos helyet kedvel ez a kis lombhullató cserje, halvány rózsaszínes-lilás, bájos virágai bódító illatúak, már kora tavasztól virágba borul, majd ősszel ismét virágzik. Törpe növekedésű, ezért teraszok, erkélyek, balkonok sztárja.

100-150 cm magas, törpe növekedésű, tömör ágrendszerű, lombhullató cserje. Halványlila, rendkívül illatos virágaival először kora tavasszal, majd késő ősszel újból megörvendeztet bennünket. Levelei aprók és sötétzöldek, formás lombja ősz felé bronzossá válik. Szereti a napfényt, a szárazságot viszonylag jól tűri. Mivel növekedése lassú és mérete kicsi, nem csak virágágyásokban mutat jól, hanem sziklakertekben háttér növényként is, de cserépben nevelve teraszon, balkonon is kiválóan érzi magát.

További információk

További információk

Cikkszám 20-028
Növényfajták cserjék
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: