Vidéki kert - illatos cserjék1. 4 db

További képek

Vidéki kert - illatos cserjék1. 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 21-033

Illatos cserjékből összeállított csoport vidéki kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Viburnum carlesii - Kerti bangita.

150-200 cm magasra növő, lombhullató cserje. A virágjai bimbóban rózsaszínűek, kinyílva fehérré válnak. A virágzás tavasz közepén kezdődik és nyár végén érnek meg kékesfekete színű bogyói. A virágok illata, finom, intenzív. Tojásdad alakú leveleinek fonákja kissé bolyhos. A levelek ősszel vöröses színbe öltöznek. Mind napos, mind félárnyékos helyen jól érzi magát, talajára sem igényes.

Syringa meyeri ’Palibin’ - Törpe orgona

100-150 cm magas, törpe növekedésű, tömör ágrendszerű, lombhullató cserje. Halványlila, rendkívül illatos virágaival először kora tavasszal, majd késő ősszel újból megörvendeztet bennünket. Levelei aprók és sötétzöldek, formás lombja ősz felé bronzossá válik. Szereti a napfényt, a szárazságot viszonylag jól tűri. Mivel növekedése lassú és mérete kicsi, nem csak virágágyásokban mutat jól, hanem sziklakertekben háttér növényként is, de cserépben nevelve teraszon, balkonon is kiválóan érzi magát.

Perovskia atriplicifolia -  Sudárzsálya

Lombhullató, évelő félcserje, a nyár közepétől kora őszig, júliustól szeptemberig virágzik, levendulakék virágai  30-50 cm hosszan, végálló bugákban nyílnak. Terebélyes, 100-140 cm magas bokrot alkot. Ezüstös színű levelei aprók, szeldeltek és illatos aromájúak.  A meleg, napos fekvést, a jó vízáteresztő képességű helyet és az üde, homokos  talajt  kedveli. Alacsony évelők háttérnövényeként nagyon mutatós vagy csoportos beültetésben. Kiváló társnövénye például a sárga pimpó, a bíbor kasvirág  vagy középmagas díszfüvek. Egyre népszerűbb mutatós virágzása és illatos lombja miatt. Nem csak a mediterrán, hanem a modern kerteknek és a vidékies kiültetéseknek is egyre gyakoribb alkotóeleme.

Caryopteris 'Summer Sorbet' - Sárga-tarka levelű kékszakáll

Laza szerkezetű, könnyed bokorrá növekszik, 100-150 cm magasságig nő meg. Lombhullató cserje, fűrészes szélű, arany-sárga szélű, finom formájú levelei dörzsölésre fűszeres illatot árasztanak. A díszes levelekkel borított bokor virágok nélkül is nagyon látványos eleme kertünknek, ezért érdemes kisebb csoportot ültetni belőle, vagy egyéb lombhullató bokrokkal társítva. Csodás égszínkék virágai ajakos formájúak, kicsik, de nagy mennyiségben nyílnak egyszerre, buga szerű virágzatban. Külön értékük, hogy a későn virágzók közé tartoznak, augusztus-szeptember hónapokban.

További információk

További információk

Cikkszám 21-033
Növényfajták cserjék
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: