Vidéki kert - cserjék1. 6 db

További képek

Vidéki kert - cserjék1. 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 21-035

Cserjékbőll összeállított növény csoport vidéki kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Hydrangea aspera macrophylla - Érdes levelű hortenzia

2-2,5 m magasra növő, különleges megjelenésű hortenzia fajta. A virágok színe csodálatos, a fehér virágtányérokban a bimbók lilák, átmérőjük 20-25 cm is lehet, ernyőszerű bugavirágzatot képeznek. Levelei nagyméretűek, felfelé törőek, mint a bokor ágai. A virágzás júliustól kora őszig tart. A hortenziának nagy, széles levelei és hámló barnás-vöröses kérge van. Szereti a félárnyékos helyet a kertben és az enyhén savanyú, tápdús talajt. A tövét érdemes télen a lehullott levelekkel betakarni

Caryopteris 'Summer Sorbet' - Angol kékszakáll

Laza szerkezetű, könnyed bokorrá növekszik, 100-150 cm magasságig nő meg. Lombhullató cserje, fűrészes szélű, arany-sárga szélű, finom formájú levelei dörzsölésre fűszeres illatot árasztanak. A díszes levelekkel borított bokor virágok nélkül is nagyon látványos eleme kertünknek, ezért érdemes kisebb csoportot ültetni belőle, vagy egyéb lombhullató bokrokkal társítva. Csodás égszínkék virágai ajakos formájúak, kicsik, de nagy mennyiségben nyílnak egyszerre, buga szerű virágzatban. Külön értékük, hogy a későn virágzók közé tartoznak, augusztus-szeptember hónapokban.

Syringa meyeri ’Palibin’ - Törpe orgona

100-150 cm magas, törpe növekedésű, tömör ágrendszerű, lombhullató cserje. Halványlila, rendkívül illatos virágaival először kora tavasszal, majd késő ősszel újból megörvendeztet bennünket. Levelei aprók és sötétzöldek, formás lombja ősz felé bronzossá válik. Szereti a napfényt, a szárazságot viszonylag jól tűri. Mivel növekedése lassú és mérete kicsi, nem csak virágágyásokban mutat jól, hanem sziklakertekben háttér növényként is, de cserépben nevelve teraszon, balkonon is kiválóan érzi magát.

Abelia grandiflora semperflorens – Nagyvirágú tárnicslonc

Akkor kezdi virágzását, amikor más cserjék már bogyóikat érlelik. Illatos, halvány virágait július végétől októberig ontja, fényes, ovális levelű lombja karcsún széthajlik a virágok terhétől. Fél-örökzöld cserje.

80-100 cm magasra nő, erőteljes bokor, ívelt ágszerkezetű lombja miatt mégis könnyed. Halvány rózsaszín, apró harangokra emlékeztető, igen illatos, tölcséres virágokat hoz nyár végétől ősz közepéig. Szép, fényes lombja van, az időjárás függvényében gyakran bronzvörösre színeződő felleveleit a fagyokig megtartja. A kertben a napos, de inkább a félárnyékos részt kedveli, az öntözést meghálálja. Egyenként vagy kisebb csoportba ültetve is mutatós, mérete és formája miatt nyírás nélkül is ragyogó sövényt lehet belőle képezni.

Lonicera kamtschatica - Kamcsatkai mézbogyó

Áfonyakék, mézédesen illatozó termései már májustól szedhetőek. Március végétől hozza illatos virágait ez a kimondottan fagytűrő cserje.

Finom termésén túl különleges értéke, hogy kimondottan fagytűrő, nálunk a leghidegebb teleket is károsodás nélkül éli át. 80-150 cm magas díszcserje, március végétől nyílnak halvány sárga, illatos virágai. Magas vitamintartalmú, értékes gyümölcseit már májustól szedhetjük. Az édes, illatos termést lehet frissen fogyasztani vagy zamatos lekvár készülhet belőle. A kertben a félárnyékos területeket kedveli, semleges vagy enyhén savanyú talajban érzi jól magát. Száraz időben meghálálja az öntözést.

Hypericum moserianum ’Tricolor’ – Háomszínű Orbáncfű 

Ragyogó sárga virágaival, hosszantartó virágzásával és különös háromszínű lombjával, a kert egyik legszebb színfoltja.

Nagyméretű sárga virágai, amelyek élénk színűek, júniustól, szeptemberig folyamatosan virítanak. A bokor magassága 40-50 cm, a vöröses szárakon a tarka, zöld, rózsaszín és fehér, ovális alakú levelek bókolnak. Ez az orbáncfű a talaj minőségére nem érzékeny, napra és  félárnyékba is ültethető. Félörökzöld cserje, enyhébb teleken lombját megtartja. Szárazabb időszakokban több vizet kíván. Az üde talajt kedveli. Alacsony termete miatt nemcsak virágágyásokba, hanem teraszon cserépben is mutatós.

További információk

További információk

Cikkszám 21-035
Növényfajták cserjék
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 6
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: