Mediterrán kert - örökzöldek1. 6 db

További képek

Mediterrán kert - örökzöldek1. 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 20-038

Örökzöldekből tervezett válogatás mediterrán kerti stílusban. Lombozatuk, megjelenésük, formájuk harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Lonicera nitida ’Maigrün’ - Örökzöld mirtuszlonc

Kicsi, krémszínű illatos virágok és mutatós, üde zöld színezetű levélzet jellemzi ezt a népszerű örökzöld cserjécskét. Fagytűrő, egész évben viruló, hálás növényünk.

Szép formájú, sűrű ágrendszerű, talajon elterülő, zömök alkatú növény, kifejlett korában végleges magassága 60-80 cm lehet. Apró, formás, világos színű leveleket nevel. Fagytűrő, örökzöld cserje. Tavasz végén kezdi hozni kicsi, fehér virágait, ősszel lila, fényes bogyótermésével gyönyörködtet. Nagyon szereti a napos fekvést, de árnyékban is jól érzi magát, talajban a laza, humuszos és jó vízelvezetésű felel meg az igényeinek. Melegebb nyári napokon igényli a locsolást. Könnyen alakítható, kiváló talajtakaró, rézsűk befedésére előszeretettel ültetik, de nagyon jól mutat járdák, utak mentén. Nagyon jól bírja a metszést, könnyen nevelhető belőle sövény, szépen fejlődik, évente akár kétszer is visszavágható.

Photinia x fraseri ’Little Red Robin’ - Korallberkenye

Pirosról bronz- színűre cseréli fényes, tavaszi levélkéinek színét ez a divatos örökzöld cserje. Cserépbe ültetve egész évben erkélyünkön, teraszunkon zöldell.

Sűrű lombú, felálló ágú örökzöld cserje. Törpe növekedésű, végső magassága maximum 80-100 cm. Levélzete fényes, fiatal korában piros színű, majd bronzba váltó, utána egész év folyamán élénk zöld színű, bőrszerű, örökzöld. Virágai késő tavasszal nyílnak, egészen áprilistól júniusig. A napos és félárnyékos kerti részeket egyaránt kedveli, talajára igénytelen. Háttér növénynek egymagában is szép, gyakran ültetik kellemes mérete miatt sövénynek. Alacsony termete miatt akár cserépben is nevelhető, teraszok vagy balkonok dísze, nagyszerűen mutat néhány színesen virágzó egynyári vagy évelő növénnyel egybeültetve.

Abelia grandiflora semperflorens – Nagyvirágú tárnicslonc

Akkor kezdi virágzását, amikor más cserjék már bogyóikat érlelik. Illatos, halvány virágait július végétől októberig ontja, fényes, ovális levelű lombja karcsún széthajlik a virágok terhétől. Fél-örökzöld cserje.

150 cm magasra nő, erőteljes bokor, ívelt ágszerkezetű lombja miatt mégis könnyed. Halvány rózsaszín, illatos, tölcséres virágokat hoz nyár végétől ősz közepéig. Szép, fényes lombja van, az időjárás függvényében gyakran bronzvörösre színeződő felleveleit a fagyokig megtartja. A kertben a napos és félárnyékos részt is kedveli, az öntözést meghálálja. Egyenként vagy kisebb csoportba ültetve is mutatós, mérete és formája miatt nyírás nélkül is ragyogó sövényt lehet belőle képezni.

Calycanthus floridus - Illatos fűszercserje

Édes illatú virágokat nevel ez a fűszercserje, szokatlan színekben pompázó, barnás-vörös virágai az ágvégeken nyílnak. A cserje levelei és virágai egyaránt illatoznak.

Különleges megjelenésű, 150-200 cm magasra növő cserje. Júniusban és júliusban nyílnak a barna-sötétbordó virágok. Levelei fényesek, sötétzöld színűek, ősszel sárgára színeződnek.  A kertbe olyan helyre kell ültetni, ahol sok napsütésben lesz része, mert nap és vízkedvelő, de a félárnyékot is szereti. Talajban nem válogatós, megelégszik a közepesen tápdús talajjal. Virágzás után érdemes kicsit megmetszeni, mert így megőrzi szép alakját. Télen takarással óvhatjuk a fagyoktól. Virágágyások hátterében vagy szoliterként jól mutat, de egy ilyen illatos, látványos cserjét akár cserépbe akár szabadföldbe van ültetve, a terasz vagy bejárat közelében helyezzünk el, hogy mindig érezzük csodás illatát.

Euonymus fortunei ’Emerald N Gold’ – Sárga-tarka kúszó kecskerágó

Aranysárga levélszegélyei ékszer szépségűvé teszik leveleit. Nagy alkalmazkodó képessége és csinos megjelenése miatt nélkülözhetetlen tagja a kecskerágók családjának.

Mindössze  30-50 cm magasságig nő meg, ágai először szorgalmasan felfelé nőnek, aztán terebélyesedve oldalirányban is benövik a teret. Örökzöld levelei középen zöldek, szélükön széles aranysárga szegéllyel nagyon hangsúlyos látványt nyújtanak, szépek sövénynek, talajtakaró növénynek és önállóan ültetve is. Mérsékelten szárazságtűrő, a metszést és a városi környezetet is kiválóan tűri, cserépedényben is lehet tartani teraszon vagy erkélyen. Télen a lombja vöröslő színt vált. Virágai fehérek, júniusban nyílnak, nem jelentékenyek.

Azalea japonica 'Geisha Purple' – Azálea

Csodás, fodrozódó szirmok alkotják ennek a nagyszerű örökzöldnek a bokrétáit. Pazarló virág bőség, hihetetlen színgazdagság, elegáns megjelenés. Méltán az egyik legnépszerűbb díszcserjénk. Örökzöld és lombhullató fajai is kaphatóak.

Az azáleák a rhododendronnal egy nemzetségbe tartozó növények. A japán azáleák lombtartó mivoltuk miatt igen kedveltek, hiszen egész évben díszítik kertjeinket. A virág színei nagyon széles színskálán mozognak, 15-20 különböző színben pompázhatnak. A virágzás április elejétől június közepéig tart. Alacsonyabb tavaszi hőmérséklet esetében, májustól kezdi a virágzást. A levelek aprók, sötétzöldek, kissé fényesek. A védett fekvést, a félárnyékot kedveli. Savanyú, tőzeggel dúsított talajba vagy tőzegtalajba kell ültetni. Az örökzöld fajoknak savanyúbb talaj kell, a lombhullatók az enyhén savanyúval is megelégszenek. Ha a töve köré évente egyszer trágyával dúsított friss tőzegréteget teszünk, és biztosítjuk a vízellátást, óvjuk a kiszáradástól, meleg napokon rendszeresen öntözzük, a növény kiválóan fog fejlődni. Külön meghálálja, ha esővízzel locsoljuk. Az azálea fagytűrő képessége kiváló, -20 fokig ellenáll a fagynak. A kerti kiültetésen túl ragyogóan mutat balkonokon, teraszokon cserepekben is.

További információk

További információk

Cikkszám 20-038
Növényfajták örökzöldek
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: