Rhododendron 'Marcel Menard'

További képek

Rhododendron 'Marcel Menard'
2 450 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 09-005-1

Fodrozódó virágszirmok alkotják a pompás bokrétákat, hogy pazarló bőségben beterítsék a bokrot. Nincs olyan kert, terasz vagy balkon tulajdonos, aki ne szeretne egy ilyen igényes, főúri virágot. Örökzöld fajta hatalmas kékes-lila virágokkal.


 

Leírás

Részletek

Rhododendron  - Örökzöld havasszépe  'Marcel Menard'

Ez a fajta rhododendron örökzöld lombú, intenzív kék színű szirmokból áll csodás, hatalmas virágja. Május végétől virágzik. A bokor végleges magassága 150 cm körül van. Savanyú földet szeret, félárnyékos fekvést.
Távol-Keletről származó növény, mivel a hűvös és nyirkos tavaszt, a meleg, de páradús nyarat kedveli, Angliában vannak a legpazarabb gyűjtemények ebből a csodálatos örökzöldből. Mivel jól alkalmazkodik, nálunk is sok fajtája nevelhető. Vannak lombhullató és örökzöld fajai, látványos virágai lehetnek a kék kivételével ezerfélék, de leggyakoribb a bíbor, rózsaszín, vörös, fehér és sárga. Formájában is változatos megjelenésű, lehet szétterülő ágrendszerű, lehet felfelé törő, magassága a közepes 100 cm-től 5 méterig terjed. Levelei szórt állásúak és fényesek. A virágok csomókban, bokrétaszerűen, sátorvirágzatokban nyílnak, a virágrügyek a hajtáscsúcsokon jelennek meg. Nálunk népszerűségét jól mutatja, hogy több névvel is elneveztük, hangarózsa, havasi rózsa, mivel a Kárpátok és Alpok fenyvesei fölött, a havasi réteken él természetes előfordulásban. Félárnyékos erdőkben, fák mellett és fenyvesek közelében érzi jól magát, ezért a kertünkben keresni kell neki a félárnyékos területet. Savanyú, tőzeggel dúsított talajba vagy tőzegtalajba kell ültetni. Az örökzöld fajoknak savanyúbb talaj kell, a lombhullatók az enyhén savanyúval is megelégszenek. Ha a töve köré évente egyszer trágyával dúsított friss tőzegréteget teszünk, és biztosítjuk a vízellátást, óvjuk a kiszáradástól, meleg napokon rendszeresen öntözzük, a növény kiválóan fog fejlődni. Külön meghálálja, ha esővízzel locsoljuk. A virágzás májustól június végéig tart. Az elvirágzott növényi részt le kell törni A téli időszakra érdemes a növényt betakarni.

További információk

További információk

Cikkszám 09-005-1
Forma általános
Méret magas 120-200 cm
Helyigény félárnyékos-árnyékos
Alkalmazás általános kerti és terasz kiültetés
Talajigény savanyú, enyhén humuszos, jó vízelleátású
Lombozat örökzöld, világos levelek
Felhasználás árnyékos kertrészletek, örökzöld csoportok egyik legszebb növénye