Vidéki kert - vegyes színű rózsák2.6 db

További képek

Vidéki kert - vegyes színű rózsák2.6 db
0 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 21-030

Vegyes színű rózsákból összeállított növény csoport vidéki kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Boule de Neige – történelmi, angol rózsa

Fénylő, sötétzöld lombú, nem túl magas angol rózsa. Maximum 120-200 cm magasra nő, ezért  pergolára felvezetve, vagy természetes támasztékot keresve tudja legszebben kiadni gyönyörű formáját. Virágai rendkívül teltek,rozetta formájúak, duplaszirmúak, hófehérek és finom, intenzív illatot árasztanak.Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére legalkalmasabb időpont október, november, a fagyokig.

Rosa Ausmas – sárga, angol bokor rózsa

Üde, friss, gyümölcsös illatú ragyogó virágai középen méz-sárga, a széleken fehér színekben pompáznak.  Látványos virágai miatt az egyik legszebb angol rózsának tartják.
A bokor feltörő növekedésű, lombjának levelei nagyon élénk színűek, egészségesek, sárgászöldek. A virágok 10 cm szélesek, tömve-teltek, rozettás csésze formájúak. A virágzás késő őszig folyamatosan tart. Az elvirágzott részek metszése még dúsabb virágzást eredményez. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Evelyn – Sárgabarack színű, romantikus, angol rózsa

1992-ben nemesítette a neves angol kertész David C.H.Austin. A virágok alakja rozettás, tömött. Szirmainak száma 40-100. A kisebb, sok-sok belső virágszirom fodros. A virágok csésze formájúak, rendkívül sok sziromból állnak. Virágzása folyamatos. Júniustól, szeptemberig virágoznak. Szép, bársonyos sárgabarack színükkel és és intenzív illatukkal a legszebb rózsák közé sorolhatjuk. Ideális magasságával, ami 100-120 cm, nem csak a kertbe, virágágyásokba, hanem balkonokra, teraszokra, cserépbe is ültethető. Gyengén tüskés, betegségekkel szemben ellenálló rózsafajta.

Rosa William Lobb – történelmi, angol bokor rózsa

Növekedésben és virágzásban erőteljes, nyáron virágzik, rozetta formájú virágainak illatát messzire érezni. 150-200 cm magasságig növekedő bokorrózsa, ezért kiválóan lehet pergolára vagy kerítésre vezetni, így gyorsan növő, lehajló hajtásai támasztékot kapnak Támaszték nélkül laza szerkezetű, bohém formát ölt, romantikus hangulatot áraszt. Lombja sötétzöld, erőteljes, egészséges. Nagyon különleges, kevés helyen kapható fajta. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Honorine de Brabant - világos rózsaszín, lila csíkos tört.bourbon bokor

1916 óta ismert, híres történelmi rózsa, bokra erőteljes, egészséges, dús lombot növeszt, 160-180 cm magasságig nő meg, dússzirmú, telt virágai nagyméretű, rozetta formát alkotnak, csoportosan nyílnak, rendkívül illatosak. A forróságot jól tűri, nagyszerűen mutat a napfényes kertekben.Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Madame Plantier - fehér, történelmi futórózsa

Krém-fehér virágai rozetta alakúak, 40-60 sziromból állnak. Csoportosan nyílnak tavasztól június végéig. A virágok illata nagyon kellemes, intenzív rózsa illat. A bokor ideális méretűre nő, 200-300 cm között mozog, egészséges sötétzöld levelekből áll, és viszonylag gyorsan fejlődik. Növekedése miatt kiváló támfalak, pergolák befuttatására. Betegségekkel szemben közepesen ellenálló. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

További információk

További információk

Cikkszám 21-030
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 6
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: