Vidéki kert - törpe rózsák 4 db

További képek

Vidéki kert - törpe rózsák 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 21-026

Törpe növekedésű, vegyes színű növény csoport vidéki kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az ajánlatunk különösen kedvező árú.

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Tara Allison - narancsvörös, mini rózsa

10-16 sziromból álló, csésze alakú virágai, igen szép narancsvöröses színűek. Az apró, 10-16 lekerekített sziromból álló virágfejek, melyek 3-5 cm átmérőjűek, csoportokban ülnek a virágszárakon. A rózsabokor virágzása kora nyártól késő őszig eltart. A bokor 20-30 cm, közép-zöld, lándzsa formátumú levelekkel rendelkezik. Visszafogott illattal szerénykedik ez a fajta, ellenben a virágözönnel lenyűgöző látványt nyújt. Balkonok, teraszok beültetésére is kiváló, cserepekben is jól tarható. Az évelő virágágyak nagyszerű kiegészítője, kerti utak szegélyeként vagy önállóan csoportba ültetve is mutatós. Napos helyen kell nevelni, humuszos földet igényel, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. Cserépben nevelt példányait szintén takarással kell védeni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Gold Pin - élénksárga színű, mini rózsa 

12-18  sziromból álló, csésze alakú, élénksárga virágfejei 3-4 cm átmérőjűek és csoportokban nyílnak, olyan mennyiségben, hogy a bokrot beborítják. A bokor 30-40 cm magas, közép-zöld, lándzsa alakú levelei vannak. Hosszú virágzása a nyári hónapoktól folyamatosan késő őszig eltart, ezért is nagyon kedvelt fajta. A betegségeknek kiválóan ellenáll. Teraszokra, balkonokra ültetve közelről csodálhatjuk, virágágyások szegélyeként, örökzöldek elé ültetve pompás kontrasztot teremt. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Alba Meillandina - fehér színű, talajtakaró

A rózsabokor gyorsan növeszti elágazó ágrendszerét, nagyon jó talajtakaró, levelei is szépek, fényes zöldek, kicsik és hegyesek. A gazdag virágzás nyár elejétől októberig tart, a gyönyörű kis virágfejek egyenként 70-80 sziromból képződnek. A pom-pom formájú virágok  csokrokban jelennek meg. Illatuk diszkréten finom, illik megjelenésükhöz. Virágágyak szélére, szegélyek képzésére, kerítések elé kiválóan alkalmas növények. Ellenállásuk betegségekkel szemben nagyon jó. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Satin Haze - világos rózsaszín, talajtakaró rózsa 

A bokor 30-40 cm magasságig, közepes méretűre nő, sűrű ágrendszerű, nagyszerű talajtakarásra, egyenletesen takarja be a számára felkínált területet. A 4-8 sziromból álló szépséges, laza szirmú virágfejek ellepik a bokrot. Virágzata bogas virágzat.Tartósan, hónapokon át fáradhatatlanul virágzik. Nincs illata, betegségekkel szemben közepesen ellenálló. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

További információk

További információk

Cikkszám 21-026
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még