Vidéki kert - fehér - sárga rózsák 4 db

További képek

Vidéki kert - fehér - sárga rózsák 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 21-022

Fehér és sárga rózsákból összeállított növény csoport vidéki kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Ausmas – sárga, angol bokor rózsa

Üde, friss, gyümölcsös illatú ragyogó virágai középen méz-sárga, a széleken fehér színekben pompáznak.  Látványos virágai miatt az egyik legszebb angol rózsának tartják.
A bokor feltörő növekedésű, lombjának levelei nagyon élénk színűek, egészségesek, sárgászöldek. A virágok 10 cm szélesek, tömve-teltek, rozettás csésze formájúak. A virágzás késő őszig folyamatosan tart. Az elvirágzott részek metszése még dúsabb virágzást eredményez. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Gold Pin - élénksárga színű, mini rózsa

12-18  sziromból álló, csésze alakú, élénksárga virágfejei 3-4 cm átmérőjűek és csoportokban nyílnak, olyan mennyiségben, hogy a bokrot beborítják. A bokor 30-40 cm magas, közép-zöld, lándzsa alakú levelei vannak. Hosszú virágzása a nyári hónapoktól folyamatosan késő őszig eltart, ezért is nagyon kedvelt fajta. A betegségeknek kiválóan ellenáll. Teraszokra, balkonokra ültetve közelről csodálhatjuk, virágágyások szegélyeként, örökzöldek elé ültetve pompás kontrasztot teremt. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa White Mary Rose – halványrózsaszín-fehér, romantikus, angol rózsa, bokor

Bimbós állapotban finom, halványrózsaszínű, kinyílt állapotban pedig hófehér színű a virág.
A rózsabokor közepes növekedésű, 60-80 cm magas. Levelei közepes méretűek, középzöldek, életerősek, melyek felett a  virágok csoportokban jelennek meg. Júniustól kezdődően késő őszig tart a virágzás. A virágok nemcsak csodásak, hanem nagyon illatosak is. Ezt a rózsát is napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag  ápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére legalkalmasabb időpont október, november, a fagyokig.

Rosa Evelyn – Sárgabarack színű, romantikus, angol rózsa .

1992-ben nemesítette a neves angol kertész David C.H.Austin. A virágok alakja rozettás, tömött. Szirmainak száma 40-100. A kisebb, sok-sok belső virágszirom fodros. A virágok csésze formájúak, rendkívül sok sziromból állnak. Virágzása folyamatos. Júniustól, szeptemberig virágoznak. Szép, bársonyos sárgabarack színükkel és és intenzív illatukkal a legszebb rózsák közé sorolhatjuk. Ideális magasságával, ami 100-120 cm, nem csak a kertbe, virágágyásokba, hanem balkonokra, teraszokra, cserépbe is ültethető. Gyengén tüskés, betegségekkel szemben ellenálló rózsafajta.

További információk

További információk

Cikkszám 21-022
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: