Vidéki kert - vegyes színű rózsák1. 6 db

További képek

Vidéki kert - vegyes színű rózsák1. 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 21-029

Fehér és sárga rózsákból összeállított növény csoport vidéki kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Boule de Neige – történelmi, angol rózsa

Fénylő, sötétzöld lombú, nem túl magas angol rózsa. Maximum 120-200 cm magasra nő, ezért  pergolára felvezetve, vagy természetes támasztékot keresve tudja legszebben kiadni gyönyörű formáját. Virágai rendkívül teltek,rozetta formájúak, duplaszirmúak, hófehérek és finom, intenzív illatot árasztanak. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére legalkalmasabb időpont október, november, a fagyokig.

Rosa White Magic - fehér, floribunda ágyás rózsa

Csoportos virágzása nyár elején indul meg és fáradhatatlanul eltart egész késő őszig. Sötét zöld a lombozata, a bokor mérete 80-100 cm, a virágfejek mérete 6-8 cm, könnyed, laza szerkezetű. Betegségekkel szemben közepesen ellenálló rózsafajta. Mint minden folyton-virágzó rózsa, szereti a napos fekvést, ezért napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Baron Girod de L'Ain – történelmi, angol rózsa

A magassága 100-120 cm között mozog, virágzását későn kezdi, majd nyár folyamán megismétli, a virágfejek különlegesen szépek, csésze alakzatúak. A szirmok bársonyos pirosak, fehérek a szélei, duplák. A virágoknak édes, áradó, intenzív az illatuk. Betegségekkel szemben ellenálló fajta. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Ghislaine de Feligonde - barack rózsaszín történelmi futó-kúszó

A fodros szirmokból álló, csésze formájú virágfejek már júniusban elkezdenek nyílni, hónapokon át ontva a csodás virágokat. A bokor világoszöld lombja felett nagyszerűen mutat a számtalan virág, melyek először barack-rózsaszínűek, majd halványodnak, ezért állandóan számtalan árnyalatban takarják el a bokrot. Bokor rózsaként és futórózsaként is nevelhetjük, így 100 cm magasságtól, akár 250 cm magasságig is megnöveszthetjük, jól viseli a félárnyékos elhelyezkedést is, sőt még a betegségeknek is kiválóan ellenáll. Napos vagy félárnyékos helyre is lehet ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Blush Parade - rózsaszín mini rózsa

A mutatós, tömött virágok 25-40 csúcsos sziromból állnak. A virágok csésze alakúak és 2-4cm közötti átmérőjűek. Nyár elejétől, késő őszig folyamatosan ontja szép, rózsaszín virágait. Apró, hosszúkás leveleiből sűrű, 20.30 cm magas lombozatot képez. Illata ugyanolyan üde és diszkrét, minta a színe. Nem érzékeny a betegségekre. Vidéki és romantikus kertekben kihagyhatatlan, cserepekbe ültetve nagyon bájos. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. Cserépben nevelt példányait a cseréppel együtt kell a fagy ellen takarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Baby Masquerade - sárga, a szirmok széle vörös,mini rózsa

A bokor alacsony, 20-40 cm méretig nő, tömött lombozatú, a levelei kicsik, sötétzöldek. A virágok 17-20 sziromból állva képeznek laza, kúp alakú, kicsi 1-4 cm méretű virágfejet. Enyhe gyümölcsös illattal bír. A virágzás nagyon hosszan, júniustól késő őszig folyamatosan tart. Csoportosan ültetve virágágyásokba, vagy teraszon, balkonon cserepekben nevelne nagyon hatásos. Ha van rózsa, ami romantikus, már-már barokkos hangulatot áraszt, ez biztosan az. Ellenállása a betegségekkel szemben közepes. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig. 

További információk

További információk

Cikkszám 21-029
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 6
Hasznosak lehetnek még