saját paradicsom termés

saját paradicsom termés

 

Saját palántát nevelni magról nagyon izgalmas dolog. Nem kell szakértőnek lenni, néhány alapvető feltételre ügyelve biztos sikerhez vezet.
Szükségünk lesz kis edényekre, ezek lehetnek műanyagból, tőzegből, agyagból, 6-7 cm magas edény elegendő, vagy ültetőtálcákra, amik megkönnyítik a munkát.  Ebbe szórhatjuk lazán, nem összetömörítve a virágföldet, amihez egy átlagos virágföld, palántaföld megfelel, ne legyen nagyon darabos, köves, mert a kis magok nem tudják felszívni a vizet, ha a nagy darabok miatt nem érintkeznek vele. Tehát a lágy, morzsalékos föld - lehet kevés humusszal, homokkal keverni - tetejére vetjük a magocskákat, kevés földdel betakarjuk, enyhán beöntözzük, úgy, hogy ne mosódjanak ki a magok a felszínre, 22-23 Celsius fok körüli hőmérsékletre tegyük őket, ahol sok fényt kapnak. A fényt és a kíméletes, rendszeres locsolást állandóan biztosítanunk kell, így hamarosan, 10-12 nap múlva elkezdenek csírázni a paradicsom magjai. Ez az időszak természetesen a helytől és a fajtáktól függően változhat.
Átültetéskor, amikor nagyobb edénybe ültetjük a palántáinkat és már a szabadba is kikerülnek, ablakpárkányra, teraszra, erkélyre, fokozatosan kell őket a kinti hőmérséklethez szoktatni, esténként vissza kell vinni őket zárt helyre.

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

9 termék

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

9 termék