Romantikus kert - törpe rózsák 4 db

További képek

Romantikus kert - törpe rózsák 4 db
6 700 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 22-027

Törpe rózsákból összeállított növény csoport romantikus kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot

Leírás

Részletek

Rosa Tara Allison - narancsvörös, mini rózsa 

Nyár kezdetén fellobbantja élénk vörös narancsba játszó virágait ez a törpe rózsa fajta , hogy egészen őszig folyamatosan csodálhassuk. Törékeny lombja felett világít a számtalan kerek, laza szirmú virágfejecske.

10-16 sziromból álló, csésze alakú virágai, igen szép narancsvöröses színűek. Az apró, 10-16 lekerekített sziromból álló virágfejek, melyek 3-5 cm átmérőjűek, csoportokban ülnek a virágszárakon. A rózsabokor virágzása kora nyártól késő őszig eltart. A bokor 20-30 cm, közép-zöld, lándzsa formátumú levelekkel rendelkezik. Visszafogott illattal szerénykedik ez a fajta, ellenben a virágözönnel lenyűgöző látványt nyújt. Balkonok, teraszok beültetésére is kiváló, cserepekben is jól tarható. Az évelő virágágyak nagyszerű kiegészítője, kerti utak szegélyeként vagy önállóan csoportba ültetve is mutatós. Napos helyen kell nevelni, humuszos földet igényel, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. Cserépben nevelt példányait szintén takarással kell védeni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Baby Darling - narancssárga, sárga szirom fonákkal, mini rózsa .

Szirmainak narancsos színe minden napsütötte órát magán hordoz. Viruló színe, életerős levélkéi, finom megjelenése miatt balkonok, teraszok, kicsi kertek kedvence.

 20-40 cm magas, alacsony termetű, szép, sötétzöld levelekkel rendelkező bokor. A kerekded formájú, laza szirom elrendezésű rózsafejek csoportosan jelennek meg a virágszárakon. A nagyon látványos külsejű virágok nagy mennyiségben virágoznak már nyár elejétől az ősz közepéig megállás nélkül. Illatuk szelíd, enyhe. Ez a mini rózsa, az apró termetű rózsákhoz hasonlóan csoportosan ültetve nyújt nagyszerű látványt. Ellenállása a betegségekkel szemben igen jó. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Baby Masquerade - sárga, a szirmok széle vörös,mini rózsa

Igazi sztár ez a kicsi rózsa a rózsák nagy családjában. Utánozhatatlan színkombináció, a rózsaszínbe-vörösbe áttetsző barackos krémszín teljesen egyedi, a virágok bohém fejecskéi csoportokban, fáradhatatlanul nyílnak.

A bokor alacsony, 20-40 cm méretig nő, tömött lombozatú, a levelei kicsik, sötétzöldek. A virágok 17-20 sziromból állva képeznek laza, kúp alakú, kicsi 1-4 cm méretű virágfejet. Enyhe gyümölcsös illattal bír. A virágzás nagyon hosszan, júniustól késő őszig folyamatosan tart. Csoportosan ültetve virágágyásokba, vagy teraszon, balkonon cserepekben nevelne nagyon hatásos. Ha van rózsa, ami romantikus, már-már barokkos hangulatot áraszt, ez biztosan az. Ellenállása a betegségekkel szemben közepes. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Moonlight Lady - krém-fehér, rózsaszín középpel

Teltszirmú fejecskéi krém-fehér színben, csokrokban pompáznak, közepük halvány rózsaszínben játszik. Hónapokon át virágzik, törékenysége, kis mérete ellenére nagyon erős, ellenálló fajta.

Csúcsos virágai, melyeket kis csokrokban hoz, 40-50 sziromból állnak. A telt, formás fejek hónapokon át, őszig virágoznak. A virágok 4-7 cm méretűek, kiemelkednek a hegyes levélkék alkotta, 20-40 cm magas, közép-zöld lombból. Illata enyhe, visszafogott. Kedves megjelenése miatt cserépben teraszon vagy balkonon jól nevelhető, szabadföldbe ültetve szegélynek vagy kisebb ágyásokat képezve ültethetjük. Betegségekkel szemben ellenálló fajta. A többi mini rózsához hasonlóan, a vidéki, a mediterrán és a romantikus kerteknek is nélkülözhetetlen virága. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. Cserépben nevelt példányait a cseréppel együtt kell fagy ellen takarni mulccsal, kéreggel. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

További információk

További információk

Cikkszám 22-027
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még