Romantikus kert - fehér-vegyes rózsák2. 4 db

További képek

Romantikus kert - fehér-vegyes rózsák2. 4 db
7 350 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 22-026

Vegyes színű rózsákból összeállított növény csoport romantikus kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Leírás

Részletek

Rosa Boule de Neige – történelmi, angol rózsa

Hófehér szirmokkal hívja fel a figyelmet magára ez a pompás, elegáns angol, történelmi rózsa. Romantikus hangulatot áraszt sötétzöld lombja fölött világító, hónapokon át gazdagon nyíló virágaival.

Fénylő, sötétzöld lombú, nem túl magas angol rózsa. Maximum 120-200 cm magasra nő, ezért  pergolára felvezetve, vagy természetes támasztékot keresve tudja legszebben kiadni gyönyörű formáját. Virágai rendkívül teltek,rozetta formájúak, duplaszirmúak, hófehérek és finom, intenzív illatot árasztanak. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére legalkalmasabb időpont október, november, a fagyokig.

Rosa Ghislaine de Feligonde - barack rózsaszín történelmi futó-kúszó

Töretlen népszerűségét folyamatos, bőséges virágzásának és szerény igényeinek köszönheti. Bájos, féltelt, hamvas virágai hónapokon át beborítják a bokrot.

A fodros szirmokból álló, csésze formájú virágfejek már júniusban elkezdenek nyílni, hónapokon át ontva a csodás virágokat. A bokor világoszöld lombja felett nagyszerűen mutat a számtalan virág, melyek először barack-rózsaszínűek, majd halványodnak, ezért állandóan számtalan árnyalatban takarják el a bokrot. Bokor rózsaként és futórózsaként is nevelhetjük, így 100 cm magasságtól, akár 250 cm magasságig is megnöveszthetjük, jól viseli a félárnyékos elhelyezkedést is, sőt még a betegségeknek is kiválóan ellenáll. Napos vagy félárnyékos helyre is lehet ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Vanity - ciklámen rózsaszín, talajtakaró

Élénk rózsaszínű virágai nagy csokrokban nyílnak, látványukkal egész nyáron át vidámságot hoznak a kertbe. Nagyon szorgalmas növekedésű, kiváló talajtakaró, szép lombjával és kacér virágaival színpompás foltokat képeznek.

A bokor 20-30 cm magasra nő, sűrű, életerős lombot alkotnak a fényes, sötétzöld, hegyes levélkék. A virágfejek 9-16 hosszúkás, szív alakú sziromból állnak össze, kerek formát alkotva, átmérőjük 4-5 cm. A gyorsan növekedő szárakon, gazdag virágcsoportokban hozzák a rengeteg virágot nyár elejétől egészen októberig. A virágok illata enyhén pézsmás illat. Ősszel kedves narancs-vörös csipkebogyó termést is hoz a bokrocska. Nagyobb területek befuttatására, szegélyek dekorálására, rézsűk talajtakarására, előkertekbe nagyon jól lehet alkalmazni. Betegségekkel szemben ellenálló rózsa. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Evelyn – Sárgabarack színű, romantikus, angol rózsa

Tömött virágokkal és finom illattal rendelkező romantikus, angol rózsafajta.

1992-ben nemesítette a neves angol kertész David C.H.Austin. A virágok alakja rozettás, tömött. Szirmainak száma 40-100. A kisebb, sok-sok belső virágszirom fodros. A virágok csésze formájúak, rendkívül sok sziromból állnak. Virágzása folyamatos. Júniustól, szeptemberig virágoznak. Szép, bársonyos sárgabarack színükkel és és intenzív illatukkal a legszebb rózsák közé sorolhatjuk. Ideális magasságával, ami 100-120 cm, nem csak a kertbe, virágágyásokba, hanem balkonokra, teraszokra, cserépbe is ültethető. Gyengén tüskés, betegségekkel szemben ellenálló rózsafajta. 

További információk

További információk

Cikkszám 22-026
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: