Romantikus kert - cserjék 6 db

További képek

Romantikus kert - cserjék 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 22-037

Évelő, virágzó cserjékből készült válogatás romantikus kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Viburnum carlesii - Kerti bangita

150-200 cm magasra növő, lombhullató cserje. A virágjai bimbóban rózsaszínűek, kinyílva fehérré válnak. A virágzás tavasz közepén kezdődik és nyár végén érnek meg kékesfekete színű bogyói. A virágok illata, finom, intenzív. Tojásdad alakú leveleinek fonákja kissé bolyhos. A levelek ősszel vöröses színbe öltöznek. Mind napos, mind félárnyékos helyen jól érzi magát, talajára sem igényes.

Syringa meyeri ’Palibin’ - Törpe orgona

Napos helyet kedvel ez a kis lombhullató cserje, halvány rózsaszínes-lilás, bájos virágai bódító illatúak, már kora tavasztól virágba borul, majd ősszel ismét virágzik. Törpe növekedésű, ezért teraszok, erkélyek, balkonok sztárja.

100-150 cm magas, törpe növekedésű, tömör ágrendszerű, lombhullató cserje. Halványlila, rendkívül illatos virágaival először kora tavasszal, majd késő ősszel újból megörvendeztet bennünket. Levelei aprók és sötétzöldek, formás lombja ősz felé bronzossá válik. Szereti a napfényt, a szárazságot viszonylag jól tűri. Mivel növekedése lassú és mérete kicsi, nem csak virágágyásokban mutat jól, hanem sziklakertekben háttér növényként is, de cserépben nevelve teraszon, balkonon is kiválóan érzi magát.

Syringa patula 'Miss Kim' - Törpe orgona

Ezerszám nyíló halványlila virágai mesés illatúak, ahogy a törékeny lombot fújdogálja a szél. Olyan kedves, kifinomult az egész bokrocska, hogy nélküle elképzelhetetlen egy tavaszi kert vagy terasz. 

Törpe alkatú, maximum 100 cm magasságig nő, tömör ágrendszerű, mégis könnyed lombhullató cserje. Különlegesen illatos, virágai egészen halvány lilák, kora tavasztól illatoznak, majd késő ősszel is lehet egy másodvirágzása. A kertben a napos helyet kedveli, talajára nem igényes, csupán meleg napokon igényel egy kis locsolást. Nagyszerű formája miatt kiváló sövényt lehet belőle nevelni. Vidéki vagy mediterrán hangulatú kertekben nélkülözhetetlen cserje. Virágágyásokba ültetve is nagyszerűen mutat és balkonon, teraszon vagy erkélyen egy formás cserépben közelről élvezhetjük pompás illatát.

Pieris japonica 'Forest Flame' - Babérhanga

Vöröses árnyalatú zsenge levelei miatt a leghíresebb ez a kis örökzöld cserje. A levelek fejlődésük során váltanak fényes, üde zöldre.

Népszerű, örökzöld cserje, levelei fényesek, kihajtáskor vörösesen fénylők, később zöldek, bőrszerűek, finoman fűrészes szélűek. Virágaik kora tavasszal vagy tél végén nyílnak, de az apró, finom bimbók egész télen díszlenek a növényen, mivel ősszel kifejlődnek. A virágok harang alakúak, kicsik, fürtöket alkotva nyílnak. Közepesen gyorsan növekszik, évek alatt 180-200 cm végmagasságot is elérhet. Savanyú vagy semleges, üde talajt igényelnek, mint az azaleák és az örökzöldek. Ajánlott félárnyékba vagy napos helyre ültetni. Ha az erős téli széltől és a kiszáradástól megóvjuk, kiválóan átéli a telet, ezért érdemes takarni a talajt a növény körül, így a fagy nem károsíthatja.

Calycanthus floridus - Illatos fűszercserje, vidéki kert illatos

Édes illatú virágokat nevel ez a fűszercserje, szokatlan színekben pompázó, barnás-vörös virágai az ágvégeken nyílnak. A cserje levelei és virágai egyaránt illatoznak.

Különleges megjelenésű, 150-200 cm magasra növő cserje. Júniusban és júliusban nyílnak a barna-sötétbordó virágok. Levelei fényesek, sötétzöld színűek, ősszel sárgára színeződnek.  A kertbe olyan helyre kell ültetni, ahol sok napsütésben lesz része, mert nap és vízkedvelő, de a félárnyékot is szereti. Talajban nem válogatós, megelégszik a közepesen tápdús talajjal. Virágzás után érdemes kicsit megmetszeni, mert így megőrzi szép alakját. Télen takarással óvhatjuk a fagyoktól. Virágágyások hátterében vagy szoliterként jól mutat, de egy ilyen illatos, látványos cserjét akár cserépbe akár szabadföldbe van ültetve, a terasz vagy bejárat közelében helyezzünk el, hogy mindig érezzük csodás illatát.

Hydrangea quercifolia 'Burgundy' - Tölgylevelű hortenzia

Hatalmas tölgylevelei felett nyílnak a krémszínű, bugás virágzatok. Ősszel burgundi-vörösre színeződik a lombja. Kiváló téltűrő képességekkel bír.

Lassan növekedő, 150 cm végső méretet elérő különleges cserje. Nagy, karéjos, levelei ősszel skarlát és burgundi színben mutatkoznak meg. Virágai júniusban és júliusban nyílnak, nagyon tartósan virágzik, látványos. A kertben inkább a félárnyékos helyet kedveli, sőt teljes árnyékban is virágzik. Kissé savanyú, üde talajt és jó vízelvezetést kell számára biztosítani. Mérete miatt alkalmas akár virágágyi szegélyként, csoportosan ültetni, fák előterében is jól mutat és különleges szépsége miatt nagy cserepekben balkonokra és teraszokra is illik. Lassan növekszik, metszeni nem szükséges. Finom virágai, gyönyörű levelei békésen belesimulnak vidéki hangulatú és modern hangulatú kertekbe egyaránt. Télen, akár cserépben, akár szabadföldben neveljük, fiatal korában fagyok ellen takarással védjük.

További információk

További információk

Cikkszám 22-037
Növényfajták cserjék
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 6