Romantikus kert - bokor és futó rózsák 4 db

További képek

Romantikus kert - bokor és futó rózsák 4 db
7 900 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 22-025

Bokor és futó rózsákból összeállított növény csoport romantikus kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Ghislaine de Feligonde - barack rózsaszín történelmi futó

A fodros szirmokból álló, csésze formájú virágfejek már júniusban elkezdenek nyílni, hónapokon át ontva a csodás virágokat. A bokor világoszöld lombja felett nagyszerűen mutat a számtalan virág, melyek először barack-rózsaszínűek, majd halványodnak, ezért állandóan számtalan árnyalatban takarják el a bokrot. Bokor rózsaként és futórózsaként is nevelhetjük, így 100 cm magasságtól, akár 250 cm magasságig is megnöveszthetjük, jól viseli a félárnyékos elhelyezkedést is, sőt még a betegségeknek is kiválóan ellenáll. Napos vagy félárnyékos helyre is lehet ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa White Mary Rose – halványrózsaszín-fehér, romantikus, angol rózsa, bokor

Hamvas szépsége ámulatba ejtő. Életerős lombozata felett hozza elegáns, diszkrét halványrózsaszín-fehér porcelán virágait ez az angol bokorrózsa. Aki szereti a romantikus kerti hangulatot, nem mondhat le a jelenlétéről. Bimbós állapotban finom, halványrózsaszínű, kinyílt állapotban pedig hófehér színű a virág. A rózsabokor közepes növekedésű, 60-80 cm magas. Levelei közepes méretűek, középzöldek, életerősek, melyek felett a  virágok csoportokban jelennek meg. Júniustól kezdődően késő őszig tart a virágzás. A virágok nemcsak csodásak, hanem nagyon illatosak is. Ezt a rózsát is napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére legalkalmasabb időpont október, november, a fagyokig.   

Rosa Félicité et Perpétue – rózsaszín-fehér, angol rózsa, rambler

Hihetetlen tulajdonságokkal bíró, fehér szirmú, illatával az egész kertet betöltő angol történelmi futórózsa. Karcsú hajtásai végén csokrokban hozza zuhatag szerűen aláomló virágait. 1828-ban történt nemesítése óta tartja népszerűségét.  A bokor nagyméretű, 450-600 cm magasságot is elérő, hajlékony hajtásaival igen látványosan befutja a kerítéseket, pergolákat, még akár az északi, kevés napot kapó, félárnyékos helyeken is. A levelek közép-zöldek, fényesek és hegyesek. A virágok színe bimbós állapotban rózsaszínű, kinyíltan pedig fehér. A virágok igen nagyok, 12-14 cm méretűek, júliustól nyílnak csoportokban. Ez a gyönyörű kúszórózsa minden vidéki, romantikus vagy mediterrán kert ékköve lesz. Akár félárnyékos, északnyugati fekvésű helyre is lehet ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, lombja gyakran megmarad kora tavaszig is, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig. 

További információk

További információk

Cikkszám 22-025
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még