Mediterrán kert - törperózsák 4 db

További képek

Mediterrán kert - törperózsák 4 db
6 900 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 20-023

Vegyes színű törpe rózsákból összeállított növény csoport mediterrán kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmónikus együttest alkot

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Tara Allison - narancsvörös, mini rózsa

10-16 sziromból álló, csésze alakú virágai, igen szép narancsvöröses színűek. Az apró, 10-16 lekerekített sziromból álló virágfejek, melyek 3-5 cm átmérőjűek, csoportokban ülnek a virágszárakon. A rózsabokor virágzása kora nyártól késő őszig eltart. A bokor 20-30 cm, közép-zöld, lándzsa formátumú levelekkel rendelkezik. Visszafogott illattal szerénykedik ez a fajta, ellenben a virágözönnel lenyűgöző látványt nyújt. Balkonok, teraszok beültetésére is kiváló, cserepekben is jól tarható. Az évelő virágágyak nagyszerű kiegészítője, kerti utak szegélyeként vagy önállóan csoportba ültetve is mutatós. Napos helyen kell nevelni, humuszos földet igényel, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. Cserépben nevelt példányait szintén takarással kell védeni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Satin Haze - világos rózsaszín, talajtakaró rózsa  

Virágzása idején olyan, mint egy rózsaszín felhő. Könnyed, elegáns virágok, szerény méretű bokor, mégis uralja a területét az ezernyi bájos, hullámzó rózsafej. A bokor 30-40 cm magasságig, közepes méretűre nő, sűrű ágrendszerű, nagyszerű talajtakarásra, egyenletesen takarja be a számára felkínált területet. A 4-8 sziromból álló szépséges, laza szirmú virágfejek ellepik a bokrot. Virágzata bogas virágzat.Tartósan, hónapokon át fáradhatatlanul virágzik. Nincs illata, betegségekkel szemben közepesen ellenálló. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Blush Parade - rózsaszín mini rózsa

A mutatós, tömött virágok 25-40 csúcsos sziromból állnak. A virágok csésze alakúak és 2-4cm közötti átmérőjűek. Nyár elejétől, késő őszig folyamatosan ontja szép, rózsaszín virágait. Apró, hosszúkás leveleiből sűrű, 20.30 cm magas lombozatot képez. Illata ugyanolyan üde és diszkrét, minta a színe. Nem érzékeny a betegségekre. Vidéki és romantikus kertekben kihagyhatatlan, cserepekbe ültetve nagyon bájos. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. Cserépben nevelt példányait a cseréppel együtt kell a fagy ellen takarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Baby Masquerade - sárga, a szirmok széle vörös,mini rózsa 

A bokor alacsony, 20-40 cm méretig nő, tömött lombozatú, a levelei kicsik, sötétzöldek. A virágok 17-20 sziromból állva képeznek laza, kúp alakú, kicsi 1-4 cm méretű virágfejet. Enyhe gyümölcsös illattal bír. A virágzás nagyon hosszan, júniustól késő őszig folyamatosan tart. Csoportosan ültetve virágágyásokba, vagy teraszon, balkonon cserepekben nevelne nagyon hatásos. Ha van rózsa, ami romantikus, már-már barokkos hangulatot áraszt, ez biztosan az. Ellenállása a betegségekkel szemben közepes. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

További információk

További információk

Cikkszám 20-023
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: