Mediterrán kert - romantikus rózsák 4 db

További képek

Mediterrán kert - romantikus rózsák 4 db
7 900 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 20-022

Vegyes színű rózsákból összeállított növény csoport mediterrán kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Vagy
Leírás

Részletek

Rosa Ellen - barackrózsaszín romantikus, angol bokor

Csodásan illatos, barackos rózsaszín, laza szirmú, rendkívül különleges megjelenésű romantikus rózsa fajta. Bőkezűen ontja elegáns virágait. 120-130 cm magasra növő, nagyon gazdagon virágzó,a romantikus rózsákhoz tartozó fajta. Telt, rozetta formájú virágai 60-80 sziromból állnak, édes, intenzív illatot árasztanak. Elvirágzáskor szirmai halványodnak és krém-fehérre váltanak. Erős, egészséges bokrot növeszt, betegségekkel szemben jól ellenáll.
Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát.

Rosa Ausbord – Rózsaszín, romantikus angol rózsa 

Rendkívül látványosak a romantikusan kibomló, szelíd rózsaszín virágfejek A látványos megjelenés kísérője a klasszikus rózsaillat. David C.H.Austin nemesítés. A virágai dús szirmúak, alakjuk rozettás. Kétszer virágzik és a második virágzás is igen gazdag. A bokor 100-180 cm magas,a tüskés virágszárakon sötétzöld, de matt levelek vannak. A napos, levegős fekvést kedveli és a közepesen tápdús, jó vízellátású talajt.

Rosa White Mary Rose – halványrózsaszín-fehér, romantikus, angol rózsa, bokor

Hamvas szépsége ámulatba ejtő. Életerős lombozata felett hozza elegáns, diszkrét halványrózsaszín-fehér porcelán virágait ez az angol bokorrózsa. Aki szereti a romantikus kerti hangulatot, nem mondhat le a jelenlétéről. Bimbós állapotban finom, halványrózsaszínű, kinyílt állapotban pedig hófehér színű a virág.
A rózsabokor közepes növekedésű, 60-80 cm magas. Levelei közepes méretűek, középzöldek, életerősek, melyek felett a  virágok csoportokban jelennek meg. Júniustól kezdődően késő őszig tart a virágzás. A virágok nemcsak csodásak, hanem nagyon illatosak is. Ezt a rózsát is napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát.

Rosa Ausorts - halványrózsaszín romantikus rózsa

Porcelánszerű, halvány rózsaszín, gyönyörű virágait hosszú hónapokon át, még másodvirágzásában is gazdagon hozó Davin Austin nemesítésű, romantikus rózsa. Virágai rendkívül teltek, illatosak, csokrosan nyílók.

Az egy éves, begyökeresedett rózsákat 2 literes konténerben szállítjuk. Az év fagyos napjait kivéve, bármely fagymentes időszakban ültethetők.

Az ideális hely:

A rózsák kedvelik a napsütötte, jó légmozgású, természetes tápanyaggal dúsított, jó vízelvezetésű kerti helyeket. Tartós és biztos virágzáshoz szükségük van napfényre, az árnyékba ültetett növény kevesebbet virágzik.

Több növény csoportos ültetése esetén figyelembe kell venni a választott fajta növekedés erélyét,  de általában egymástól 100-120 cm távolságra célszerű ültetni, mert a sűrű ültetés meggátolja a napfény bejutását és teret engedhet gombás betegségeknek.

Az ideális ültetés:

A fellazított földbe 8-10 nappal az ültetés előtt komposztot, humuszt vagy trágyát kell keverni, mert ezek a természetes tápanyagok lassan, fokozatosan szabadulnak fel elbomláskor, így a növény tartós és egyenletes tápanyaghoz jut. Ha ez nem történik meg előre, az ültetéskor nem jó közvetlenül a gyökérhez juttatni, akkor inkább később, a teljes begyökeresedés után, 6-8 hónap elteltével lehet elvégezni. Ha cserépbe, ládába kerül a növény az eljárás azonosan zajlik.

Az ültetőgödröt és rózsát kiadósan öntözzük meg, a növényt úgy helyezzük be a gödörbe, hogy az oltás helye a föld felszíne alá kerüljön mintegy 4-5 cm-rel.

Töltsük vissza a földet, tömörítsük, de csak annyira, hogy az öntözővizet fel tudja majd szívni, képezzünk ki egy 1 cm mély tányért, végezetül tövenként 3 l vízzel lassan öntözzük meg, ügyelve, hogy ne tudjon szétfolyni.

Téli védelem:

Őszi ültetés esetén célszerű a töveket földdel felkupacolni. Védelmet jelent a fiatal növényeknek a növény gyökere felett és törzse körül a fagyok közeledtével száraz lombból, szalmából, egyéb természetes anyagból kis kupacot képezni. Ezeket tavasszal, a napsugárzás erősödésével ki lehet bontani, hogy a zsenge, kezdődő hajtások fényhez jussanak, de nem napfényes időben, hogy ne perzselődjenek.

Gondozás:

Hetente egyszer, lehetőleg a reggeli órákban, tövenként 10-15 liter vízzel kell locsolni, ezt az időjárás függvényében természetesen sűrűbben vagy ritkábban kell elvégezni. Nyáron a fiatal töveket figyelni kell és igényeik szerint gyakrabban kell alapos locsolást végezni.
Ha ültetéskor szerves tápanyaggal dúsított földbe került a növény, az ültetés évében nem kell tápanyag utánpótlásról gondoskodni. A későbbiekben rügyfakadás előtt és első virágzás után akár öntözővízbe keverve, akár talajfelszínre juttatva adjunk tápanyagot, illetve a talajba bedolgozva szerves trágyát.

Metszés:
Legfontosabb, hogy az elvirágzott szárakat rendszeresen vágjuk vissza a virágtól számított második ötleveles hajtás felett. A gyökérnyakból kinövő vadhajtásokat figyelmesen vágjuk vissza, vágjuk ki a keresztbe növő ágakat, valamint a növény sérült beteg részeit. Alakító metszést akkor kell végezni, mielőtt márciusban kihajtanak a rügyek. 3-4 vezérág a növény alapja, idős ágakat a talaj közelében érdemes lemetszeni. A rózsa bokrosodását a vesszők felső részének visszavágásával úgy alakíthatjuk ki, hogy a célzott növekedési irány felé mutató rügy felett vágjuk le az ágat.

Védekezés a károkozók ellen:

A rendszeresen és szükséges mennyiségben kijuttatott tápanyag és a sérült részek időben történő eltávolítása ellenállóvá teszi a növényt a kártevőkkel szemben. A megelőzés a legjobb védelem.

Tavasszal és ősszel érdemes az ismert rózsa betegségek ellen lemosó permetezést végezni, ez egyszerűen elvégezhető kis kézi permetezővel, néhány grammos növényvédő szer vásárlásával, illetve házilag csalánlé, mezeizsurló-főzet kipermetezésével.

 

 

További információk

További információk

Cikkszám 20-022
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még