Mediterrán kert - fehér-vegyes rózsák 4 db

További képek

Mediterrán kert - fehér-vegyes rózsák 4 db
7 350 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 20-020

Fehér vegyes színű rózsákból összeállított növény csoport mediterrán kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot. Ez az összeállítás különleges és értékes fajtákat tartalmaz.

Vagy
Leírás

Részletek

 Rosa Ausmas – sárga, angol bokor rózsa

Üde, friss, gyümölcsös illatú ragyogó virágai középen méz-sárga, a széleken fehér színekben pompáznak.  Látványos virágai miatt az egyik legszebb angol rózsának tartják.
A bokor feltörő növekedésű, lombjának levelei nagyon élénk színűek, egészségesek, sárgászöldek. A virágok 10 cm szélesek, tömve-teltek, rozettás csésze formájúak. A virágzás késő őszig folyamatosan tart. Az elvirágzott részek metszése még dúsabb virágzást eredményez. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Ferdinand Pichard – fehér-lila-bíbor csíkok, történelmi angol rózsabokor

Magassága 120-150 cm között van, lombozata nagyon mutatós, levélzete hullámos, egészséges, üde, sötétzöld.  Az egyik legszebb és legillatosabb történelmi rózsa. A gömbölyded virágfejek fehér-lila-bíbor csíkosak, csésze formájúak. Tavasztól kezdve virágzik és nyár folyamán bőkezűen ismétli  virágzását. A virágok intenzíven illatoznak. Betegségekkel szemben ellenálló növény. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Nuits de Young – bíborszínű, történelmi, angol rózsabokor

Különleges színéhez foghatót keveset találni, bíborban játszó árnyalatok a szirmokon, sárga középpel. 120-150 cm magasra, kompakt, formás bokorrá növő fajta, a csésze alakú virágok gyümölcsös illatot árasztanak. Tavasszal és nyár elején virágzik.  A kicsi, sötétzöld levelekből álló lombot az elvirágzás után érdemes visszametszeni. Nyirkos, jó vízelvezetésű, humuszban gazdag földet igényel, szereti, többi rózsatársához hasonlóan, a marhatrágyát. Napos helyre kell ültetni. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig.

Rosa Alba Meillandina - fehér színű, talajtakaró 

A rózsabokor gyorsan növeszti elágazó ágrendszerét, nagyon jó talajtakaró, levelei is szépek, fényes zöldek, kicsik és hegyesek. A gazdag virágzás nyár elejétől októberig tart, a gyönyörű kis virágfejek egyenként 70-80 sziromból képződnek. A pom-pom formájú virágok  csokrokban jelennek meg. Illatuk diszkréten finom, illik megjelenésükhöz. Virágágyak szélére, szegélyek képzésére, kerítések elé kiválóan alkalmas növények. Ellenállásuk betegségekkel szemben nagyon jó. Napos helyre kell ültetni, kedveli a humuszos, gazdag tápanyagtartalmú talajt, különösen a szárított marhatrágyával gazdagított földet. Közepesen vízigényes, a jó vízháztartású talajban érzi jól magát. Télálló növény, szárának alsó harmadát fakéreggel vagy mulccsal célszerű betakarni. A rózsák ültetésére ősszel az október és november a legalkalmasabb időpont, egészen a fagyokig. 

További információk

További információk

Cikkszám 20-020
Növényfajták rózsák
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: