levendulaünnep a gardenpacknál

levendulaünnep a gardenpacknál

 

A levendula cserje a legnépszerűbb kerti évelők között is rangos helyet foglal el. Számtalan fajtája ismert, tartása, nevelése egyszerű, igénytelensége ellenére nagyszerűen virágzik és díszlik szinte valamennyi kertben, ahol száraz, napos helyet biztosítanak neki. Csekély kerti tudással is színes, formás bokrocskát nevelhetünk belőle, a visszametszését sem lehet elrontani, nem kell takargatni és teleltetni, méltán népszerű. Számtalan fajtája ismert, a hazai kertekben 2-3 féle  a leginkább fellelhető. Áruházunkban olyan válogatást találnak a fajtákból, melyek hazánkban biztonsággal átteleltethető, fagytűrő fajták, pompásan virágzanak és rendkívül mutatósak.
A Lavandula angustifolia, a keskenylevelű vagy angol levendulaként ismert fajta. Szereti a száraz, napos, köves fekvésű helyeket, jó fagytűrő, gazdagon elágazó szárú, mutatós szálas, hosszú levelekkel rendelkezik, nagyon népszerű. Elegáns formát öltő bokra, látványos virágai szinte nélkülözhetetlenek egy kertben.
A Lavandula intermedia hibrid fajta, a Lavandula angustifolia (keskenylevelű) és a Lavandulala tifolia (széles levelű) keresztezéséből származó növény, nagyméretű virágot nevel karcsú hosszú szárakon.
A Lavandula stoechas a füzéres vagy bóbitás vagy spanyol levendula levelei szürkés-kékes árnyalatúak, virágai számtalan színben pompáznak, bóbitás nevüket a virágok tetején felálló murvalevelekről kapta.

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

9 termék

Rács Lista

Csökkenő irány beállítása

9 termék