Vidéki kert - örökzöldek1. 6 db

További képek

Vidéki kert - örökzöldek1. 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 21-041

Örökzöldekből összeállított növény csoport vidéki kerti stílusban, megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Pieris japonica 'Forest Flame' - Babérhanga 

Vöröses árnyalatú zsenge levelei miatt a leghíresebb ez a kis örökzöld cserje. A levelek fejlődésük során váltanak fényes, üde zöldre.

Népszerű, örökzöld cserje, levelei fényesek, kihajtáskor vörösesen fénylők, később zöldek, bőrszerűek, finoman fűrészes szélűek. Virágaik kora tavasszal vagy tél végén nyílnak, de az apró, finom bimbók egész télen díszlenek a növényen, mivel ősszel kifejlődnek. A virágok harang alakúak, kicsik, fürtöket alkotva nyílnak. Közepesen gyorsan növekszik, évek alatt 180-200 cm végmagasságot is elérhet. Savanyú vagy semleges, üde talajt igényelnek, mint az azaleák és az örökzöldek. Ajánlott félárnyékba vagy napos helyre ültetni. Ha az erős téli széltől és a kiszáradástól megóvjuk, kiválóan átéli a telet, ezért érdemes takarni a talajt a növény körül, így a fagy nem károsíthatja.

Azale japonica 'Kermesina' - Azálea

Csodás, élénk színű, hatalmas szirmok alkotják ennek a nagyszerű örökzöldnek a virágait. Pazarló virág bőség, könnyed megjelenés. Népszerűsége töretlen.

50-70 cm magasság a végső mérete ennek a pompás virágokat hozó törpecserjének. Májustól elborítják a hatalmas, fehérrel szegett rózsaszín virágok a könnyed ágrendszerű, törékeny bokrot. Apró, fényes, hosszúkás levelei szinte alig látszódnak ki a virágok alól. A védett fekvést, a félárnyékot kedveli. Savanyú, tőzeggel dúsított talajba vagy tőzegtalajba kell ültetni. Az örökzöld fajoknak savanyúbb talaj kell, a lombhullatók az enyhén savanyúval is megelégszenek. Ha a töve köré évente egyszer trágyával dúsított friss tőzegréteget teszünk, és biztosítjuk a vízellátást, óvjuk a kiszáradástól, meleg napokon rendszeresen öntözzük, a növény kiválóan fog fejlődni. Külön meghálálja, ha esővízzel locsoljuk. Az azálea fagytűrő képessége kiváló, -20 fokig ellenáll a fagynak. A kerti kiültetésen túl ragyogóan mutat balkonokon, teraszokon cserepekben is.

Hypericum moserianum ’Tricolor’ – Háomszínű Orbáncfű

Ragyogó sárga virágaival, hosszantartó virágzásával és különös háromszínű lombjával, a kert egyik legszebb színfoltja.

Nagyméretű sárga virágai, amelyek élénk színűek, júniustól, szeptemberig folyamatosan virítanak. A bokor magassága 40-50 cm, a vöröses szárakon a tarka, zöld, rózsaszín és fehér, ovális alakú levelek bókolnak. Ez az orbáncfű a talaj minőségére nem érzékeny, napra és  félárnyékba is ültethető. Félörökzöld cserje, enyhébb teleken lombját megtartja. Szárazabb időszakokban több vizet kíván. Az üde talajt kedveli. Alacsony termete miatt nemcsak virágágyásokba, hanem teraszon cserépben is mutatós.

Lonicera pileata - Örökzöld törpelonc

Örökzöld, apró levelű, talajtakarásra ideális cserje, mely kertünk árnyas részében, fák alatti területeken nélkülözhetetlen. Bájos, hosszúkás levélkéi átellenben nőnek a lehajló ágakon.

Mindössze 50-80 cm magasságig megnövő örökzöld cserje. Levelei fényesek, hosszúkásak, a lehajló ágak könnyen legyökeresednek, ezért kiválóan lehet talajtakarásra, gyeppótló növényként használni. Szereti a napos, félárnyékos fekvést, de mivel árnyékban is ugyanolyan szépen fejlődik, számtalan módon lehet a kertben alkalmazni. Jól tűri a metszést. Mérete és igénytelensége miatt városi előkertekben, kedvezőtlenebb körülmények közé is ültethető.

Abelia grandiflora semperflorens – Nagyvirágú tárnicslonc

Akkor kezdi virágzását, amikor más cserjék már bogyóikat érlelik. Illatos, halvány virágait július végétől októberig ontja, fényes, ovális levelű lombja karcsún széthajlik a virágok terhétől. Fél-örökzöld cserje.

80-100 cm magasra nő, erőteljes bokor, ívelt ágszerkezetű lombja miatt mégis könnyed. Halvány rózsaszín, apró harangokra emlékeztető, igen illatos, tölcséres virágokat hoz nyár végétől ősz közepéig. Szép, fényes lombja van, az időjárás függvényében gyakran bronzvörösre színeződő felleveleit a fagyokig megtartja. A kertben a napos, de inkább a félárnyékos részt kedveli, az öntözést meghálálja. Egyenként vagy kisebb csoportba ültetve is mutatós, mérete és formája miatt nyírás nélkül is ragyogó sövényt lehet belőle képezni.

Berberis Thunbergii 'Kobold' - Borbolya

Lassan növő kedves kis törpecserje, teraszok, erkélyek közkedvelt lomhullató cserjéje. Fényes levelei ősszel csodásan elszíneződnek.

Nagyon lassan 40-50 cm magasságig növekszik, gömbölyded formát öltve. Lomvhullató, fényes, mutatós leveleit ősszel először sárgára majd vörösre cseréli. Mérete miatt nagyszerűen érzi magát teraszok, balkonok cserepeiben, sziklakertekben. Jól érzi magát városi környezetben is. Finom kis sárga virágokat, majd díszes termést hoz, szereti a napsütötte fekvést.

További információk

További információk

Cikkszám 21-041
Növényfajták örökzöldek
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 6
Hasznosak lehetnek még