Kúszó rozmaring

További képek

Kúszó rozmaring
1 790 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 03029

A kerti rozmaringhoz hasonló csodás illattal bíró örökzöld fűszernövényke. Különlegessége, hogy alacsony, kúszó növekedése miatt sziklakertekbe, cserepekbe, régi falak hasadékába ültethetjük, elvarázsolja környezetét.

Vagy
Leírás

Részletek

Rosmarinus officinalis 'Prostratus'  - Kúszó Rozmaring 

Nagy hagyományokkal bíró, az egyik legkedveltebb, leghasznosabb és a legváltozatosabban felhasznált fűszer- és gyógynövényünk.  Számos monda fűződik a rozmaringhoz, a hűség, a tisztaság és emlékezés virágának is tartják.  Ennek a fagytűrő, évelő, kúszó örökzöld cserjének csak 30 cm a magassága, 100 cm a terjedelme. Sötétzöld színű fényes levelei tűszerűek, fonákjukon világosabb zöldek. Különösen a nyári melegben kellemes kámfor illatot árasztanak. Pici halványkék virágai már tavasztól nyílnak és ősszel másodvirágzás is előfordulhat. Nemcsak a levelek, hanem a virágok is kellemes aromával bírnak. Illatuk és színük a lepkék és a méhek kedvenc virágporlelő helyei. Meleg, napfényes helyre ültessük, talaja meszes legyen, jó vízgazdálkodással. Téli időre takarással kell védeni a fagyok és a nedvesség ellen. Virágzás után érdemes egy kissé visszavágni, hogy megújuljon és formáját szebben megtartsa. A  különös zamatú leveleket egész évben lehet szedni. A gyógyászatban a másnaposság ellen,  a feszültség oldására, a betegségből való felépülés megsegítésére használják. Az illóolaját a homlokba dörzsölve, csökkenti a fejfájást, ugyanakkor az olaj illata ragyogó rovar riasztó.
A vidéki kertek és a mediterrán kertek legfontosabb virága, hangulata, dekoratív alkata és illata miatt. Ugyanakkor cserépben is könnyen nevelhető, így balkonjaink és teraszaink egyik legmutatósabb virága lesz.

További információk

További információk

Cikkszám 03029
Virágszín kékeslila
Forma talajtakaró
Méret alacsony 20-50 cm
Helyigény napos
Alkalmazás fűszerkert, konyhakert, gyógynövénykert
jelleg élő növény
Virágzási idő június-augusztus
Virágzat ajakos virágok
Télállóság fagytűrő, évelő
Talajigény meszes, jó vízgazdálkodású
Felhasználás fűszernövényként, gyógynövényként, dísznövényként
Lombozat tűszerű levélzet
Ültetési időszak folyamatosan
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: