Évelő díszgyertya ’Gambit Pink’

További képek

Évelő díszgyertya ’Gambit Pink’
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 01094

Kecsesen hajladozó hosszú virágszárak, apró kis virágok sokaságával, ez jellemzi ezt az elbűvölő növényt. Légies megjelenése a vidéki kertek és a modern kertképek kialakításába is beleillik.


 

Leírás

Részletek

Gaura lindheimeri ’Gambit Pink’ - évelő díszgyertya

Neve a ’gaurosz’, gőgös, görög eredetű szóból származik. Természet közeli, vidéki stílusú kertekbe illő, laza habitusú, bokros tövű évelő. Légies virágai repkedő pillangóra emlékeztetnek. 50-60 cm magasságra növő, felfelé törő, hosszú hajtásain, fürtökben nyílnak a fehér, rózsaszínű vagy bíbor színű, hosszúporzós virágok. Egész nyáron át, májustól szeptemberig nyílik. A virágok 21-25 mm szélesek, felső szirmaik nagyok, szárnyszerűek. Levelei hosszúkásak, sötétzöldek. A laza, humuszban gazdag és jó vízáteresztő talajt kedveli, valamint a napfényes kerti helyet. Érdemes akkora területre ültetni, ahol a növekedésre csaknem egy négyzetméternyit is felhasználhat, így tud ragyogó alakzata érvényesülni. Vízigénye közepes. Télre a tövét jól be kell takarni. Igazán látványos növénnyé a második évtől válik.
Virágágyásokban hasonló évelőkkel együtt ültetve bájos képet alkot, de egyenként ültetve is kellemes látvány. Menyecskeszemekkel, veronikákkal különösen jól érzi magát.

További információk

További információk

Cikkszám 01094
Méret közepes 50-80 cm
Forma általános
Virágszín rózsaszín
Virágzat fürtös virágzat
Lombozat hosszúkás levelek
Virágzási idő május-szeptember
Helyigény napos
Talajigény humuszos, jó vízáteresztő
Télállóság évelő, enyhén fagytűrő, a tövét érdemes takarni
Alkalmazás általános kerti és terasz kiültetés
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: