Vidéki kert - örökzöldek2. 4 db

További képek

Vidéki kert - örökzöldek2. 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 21-040

Örökzöldekből összeállított növény csoport vidéki kerti stílusban, megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Lonicera pileata - Örökzöld törpelonc

Örökzöld, apró levelű, talajtakarásra ideális cserje, mely kertünk árnyas részében, fák alatti területeken nélkülözhetetlen. Bájos, hosszúkás levélkéi átellenben nőnek a lehajló ágakon.

Mindössze 50-80 cm magasságig megnövő örökzöld cserje. Levelei fényesek, hosszúkásak, a lehajló ágak könnyen legyökeresednek, ezért kiválóan lehet talajtakarásra, gyeppótló növényként használni. Szereti a napos, félárnyékos fekvést, de mivel árnyékban is ugyanolyan szépen fejlődik, számtalan módon lehet a kertben alkalmazni. Jól tűri a metszést. Mérete és igénytelensége miatt városi előkertekben, kedvezőtlenebb körülmények közé is ültethető.

Hydrangea arborescens ’Annabelle’ - Cserjés hortenzia

Színjátszó csodás virág gömbjei a félárnyékos kerti helyek, árnyékos teraszok főszereplőjévé emelik ezt a nagyszerű, hosszan virágzó díszcserjét.

Európába a XIX. században honosodott meg, ugyanis akkor került Japánból át kontinensünkre. Virágainak szépsége és változatossága emeli a legkedveltebb díszcserjék közé.1-1,5 m magas dekoratív, nagylevelű, lombhullató cserje. Labdaszerű pompás virág gömbjeivel egész nyáron át elvarázsol bennünket. A színvilága igen gazdag. Ma már a nemesítések által léteznek különböző hibridek, melyeknek virágzata külső terméketlen nagyobb virágokból, a belső virágzata pedig kisebb, apró, termékeny virágok sokaságából áll. A félárnyékos helyet kedveli, napra nem szabad ültetni, a tápdús, kissé savanyú táptalajban egyre jobban fejlődik. A földjének nem szabad  kiszáradni és ha esővíz áll rendelkezésünkre, akkor azzal kell locsolni. Tavasszal kissé vissza kell metszeni, télre pedig a tövét takarni kell. A hortenzia akár sövényként, akár szoliterként ültetve minden kert számára az egyik legszebb növény.

Calycanthus floridus - Illatos fűszercserje

Édes illatú virágokat nevel ez a fűszercserje, szokatlan színekben pompázó, barnás-vörös virágai az ágvégeken nyílnak. A cserje levelei és virágai egyaránt illatoznak.

Különleges megjelenésű, 150-200 cm magasra növő cserje. Júniusban és júliusban nyílnak a barna-sötétbordó virágok. Levelei fényesek, sötétzöld színűek, ősszel sárgára színeződnek.  A kertbe olyan helyre kell ültetni, ahol sok napsütésben lesz része, mert nap és vízkedvelő, de a félárnyékot is szereti. Talajban nem válogatós, megelégszik a közepesen tápdús talajjal. Virágzás után érdemes kicsit megmetszeni, mert így megőrzi szép alakját. Télen takarással óvhatjuk a fagyoktól. Virágágyások hátterében vagy szoliterként jól mutat, de egy ilyen illatos, látványos cserjét akár cserépbe akár szabadföldbe van ültetve, a terasz vagy bejárat közelében helyezzünk el, hogy mindig érezzük csodás illatát.

Viburnum tinus ’Eve Price’ - Örökzöld bangita

Enyhe téli napokon olykor elkezdi virágzását, hihetetlen rózsaszín virágai világítanak a téli kertben. Örökzöld cserje, gyönyörű zöld, sűrű lombbal, csillag formájú virággömbökkel.

Sűrűn bokrosodó, mutatós díszcserje, a kert védett részein minden takarás nélkül ragyogóan áttelel. Levelei fényesek, sötétzöldek, virágai gömb alakot formáznak, apró, csillag formájú, pici virágokból állnak össze. A téli hónapokban bimbósak, a bimbók halvány rózsaszínűek, de enyhébb, melegebb napokon elindulhat a virágzás is. A virágok a pirosas hajtásvégeken jelennek meg. A növény mérete 200-220 cm. A bangiták, köztük ez a fajta is, nem önmegtermékenyítő, ezért ha azt akarjuk, hogy virágaiban gyönyörködhessünk, legalább két darab növényt kell ültetni, de szépségük miatt ez nem hátrány. A reggeli napfénytől óvni kell a cserjéket, tehát a kert félárnyékos részére ültessük. Szereti a jó vízáteresztő, közepesen humuszos talajt.

További információk

További információk

Cikkszám 21-040
Növényfajták örökzöldek
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: