Vidéki kert - cserjék1. 4 db

További képek

Vidéki kert - cserjék1. 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 21-031

Cserjékbőll összeállított növény csoport vidéki kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Hydrangea aspera macrophylla - Érdes levelű hortenzia 

2-2,5 m magasra növő, különleges megjelenésű hortenzia fajta. A virágok színe csodálatos, a fehér virágtányérokban a bimbók lilák, átmérőjük 20-25 cm is lehet, ernyőszerű bugavirágzatot képeznek. Levelei nagyméretűek, felfelé törőek, mint a bokor ágai. A virágzás júliustól kora őszig tart. A hortenziának nagy, széles levelei és hámló barnás-vöröses kérge van. Szereti a félárnyékos helyet a kertben és az enyhén savanyú, tápdús talajt. A tövét érdemes télen a lehullott levelekkel betakarni

Azale japonica 'Kermesina' - Azálea feltöltve

50-70 cm magasság a végső mérete ennek a pompás virágokat hozó törpecserjének. Májustól elborítják a hatalmas, fehérrel szegett rózsaszín virágok a könnyed ágrendszerű, törékeny bokrot. Apró, fényes, hosszúkás levelei szinte alig látszódnak ki a virágok alól. A védett fekvést, a félárnyékot kedveli. Savanyú, tőzeggel dúsított talajba vagy tőzegtalajba kell ültetni. Az örökzöld fajoknak savanyúbb talaj kell, a lombhullatók az enyhén savanyúval is megelégszenek. Ha a töve köré évente egyszer trágyával dúsított friss tőzegréteget teszünk, és biztosítjuk a vízellátást, óvjuk a kiszáradástól, meleg napokon rendszeresen öntözzük, a növény kiválóan fog fejlődni. Külön meghálálja, ha esővízzel locsoljuk. Az azálea fagytűrő képessége kiváló, -20 fokig ellenáll a fagynak. A kerti kiültetésen túl ragyogóan mutat balkonokon, teraszokon cserepekben is.

Caryopteris clandonensis 'Summer Sorbet' - Angol kékszakáll  tagja

Laza szerkezetű, könnyed bokorrá növekszik, 100-150 cm magasságig nő meg. Lombhullató cserje, fűrészes szélű, arany-sárga szélű, finom formájú levelei dörzsölésre fűszeres illatot árasztanak. A díszes levelekkel borított bokor virágok nélkül is nagyon látványos eleme kertünknek, ezért érdemes kisebb csoportot ültetni belőle, vagy egyéb lombhullató bokrokkal társítva. Csodás égszínkék virágai ajakos formájúak, kicsik, de nagy mennyiségben nyílnak egyszerre, buga szerű virágzatban. Külön értékük, hogy a későn virágzók közé tartoznak, augusztus-szeptember hónapokban.

Hypericum moserianum ’Tricolor’ – Háomszínű Orbáncfű

Nagyméretű sárga virágai, amelyek élénk színűek, júniustól, szeptemberig folyamatosan virítanak. A bokor magassága 40-50 cm, a vöröses szárakon a tarka, zöld, rózsaszín és fehér, ovális alakú levelek bókolnak. Ez az orbáncfű a talaj minőségére nem érzékeny, napra és  félárnyékba is ültethető. Félörökzöld cserje, enyhébb teleken lombját megtartja. Szárazabb időszakokban több vizet kíván. Az üde talajt kedveli. Alacsony termete miatt nemcsak virágágyásokba, hanem teraszon cserépben is mutatós.

További információk

További információk

Cikkszám 21-031
Növényfajták cserjék
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még