Romantikus kert - örökzöldek2. 6 db

További képek

Romantikus kert - örökzöldek2. 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 22-044

Örökzöldekből tervezett válogatás romantikus kerti stílusban. Lombozatuk, megjelenésük, formájuk harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Azalea 'Mary Helen' - Azalea 

Csodás hófehér, fodrozódó szélű szirmok alkotják a Mary Helen elegáns virágait. Rendkívül elegáns a hófehér, ezernyi virággal borított örökzöld bokrocska. A félárnyékos helyeket kedveli.

Törpe növekedésű, mindössze 60 cm magasságig növekszik. Gyönyörű fehér virágai szinte eltakarják az apró, sötétzöld, fényes levelek alkotta örökzöld lombot. Az egész bokor nagyon finom megjelenésű, könnyed, laza szerkezetű. A védett fekvést, a félárnyékot kedveli. Savanyú, tőzeggel dúsított talajba vagy tőzegtalajba kell ültetni. Az örökzöld fajoknak savanyúbb talaj kell, a lombhullatók az enyhén savanyúval is megelégszenek. Ha a töve köré évente egyszer trágyával dúsított friss tőzegréteget teszünk, és biztosítjuk a vízellátást, óvjuk a kiszáradástól, meleg napokon rendszeresen öntözzük, a növény kiválóan fog fejlődni. Külön meghálálja, ha esővízzel locsoljuk. Az azálea fagytűrő képessége kiváló, -20 fokig ellenáll a fagynak. A kerti kiültetésen túl ragyogóan mutat balkonokon, teraszokon cserepekben is.

Pieris japonica 'Forest Flame' - Babérhanga 

Vöröses árnyalatú zsenge levelei miatt a leghíresebb ez a kis örökzöld cserje. A levelek fejlődésük során váltanak fényes, üde zöldre.

Népszerű, örökzöld cserje, levelei fényesek, kihajtáskor vörösesen fénylők, később zöldek, bőrszerűek, finoman fűrészes szélűek. Virágaik kora tavasszal vagy tél végén nyílnak, de az apró, finom bimbók egész télen díszlenek a növényen, mivel ősszel kifejlődnek. A virágok harang alakúak, kicsik, fürtöket alkotva nyílnak. Közepesen gyorsan növekszik, évek alatt 180-200 cm végmagasságot is elérhet. Savanyú vagy semleges, üde talajt igényelnek, mint az azaleák és az örökzöldek. Ajánlott félárnyékba vagy napos helyre ültetni. Ha az erős téli széltől és a kiszáradástól megóvjuk, kiválóan átéli a telet, ezért érdemes takarni a talajt a növény körül, így a fagy nem károsíthatja.

Picea abies ’Nidiformis' – Madárfészek törpe lucfenyő 

Lapított gömb alakú, közkedvelt törpe lucfenyőnk. Bokra középen fészekszerűen kicsit bemélyed, hajtásai szabályosan, körkörösen, laposan nőnek. Sziklakertben is csodásan mutat.

Egyik legelterjedtebb és legkedveltebb lucfenyőfajta. Nagyon szép, szabályos növekedésű. Középen kis mélyedés előfordulhat, ebből származik elnevezése. Alacsony, alig 100 cm magas, lapított gömb alakú. Ágai, hajtásai körkörösen, laposan nőnek. Tűlevelei aprók, fényes zöldek. A hajtásvégeken megjelenő rügyeknek finom barna árnyalatúk van. Napos, meleg helyen érzi jól magát, talajára nem igényes, de a savanyú talajt jobban kedveli. Metszeni egyáltalán nem kell, kedvelt, gömbölyű formáját kialakítja.

Lavandula x inermedia ’Grappenhall’ - Levendula 

Kertjeink legcsodásabb sztárjai közé tartozik, szárazságtűrő, örökzöld, hosszan, csodásan virágzik és illatozik. Mindent tud.

40 cm magas, ezüstös levelű, aromás illatú, örökzöld levendula fajta. Levelei szélesek, hosszúak, molyhosak és finom illatúak. Virágai karcsú füzérekben jelennek meg, illatosak, kékes-lila színűek. A virágzás ideje júliustól szeptember végéig tart. A bokrok pompás ezüstös-szürke színfoltot képeznek a kertben. Az erős, intenzív napfényben és a közepesen üde, tápdús talajban dús bokorrá fejlődik. Leveleiből és virágaiból nyerik a közkedvelt levendula párlatot. 3 évente érdemes visszametszeni, mert így még szebb és kompaktabb növényeket kapunk. Évelő ágyásokban, szegélyek mentén csoportosan vagy sövényként ültetve, cserepekbe, kőedényekbe elhelyezve, legyen bármilyen típusú a kertünk, akár vidéki, akár mediterrán vagy romantikus, igazi sztárja és főszereplője.

Lonicera nitida ’Maigrün’ - Örökzöld mirtuszlonc

Kicsi, krémszínű illatos virágok és mutatós, üde zöld színezetű levélzet jellemzi ezt a népszerű örökzöld cserjécskét. Fagytűrő, egész évben viruló, hálás növényünk.

Szép formájú, sűrű ágrendszerű, talajon elterülő, zömök alkatú növény, kifejlett korában végleges magassága 60-80 cm lehet. Apró, formás, világos színű leveleket nevel. Fagytűrő, örökzöld cserje. Tavasz végén kezdi hozni kicsi, fehér virágait, ősszel lila, fényes bogyótermésével gyönyörködtet. Nagyon szereti a napos fekvést, de árnyékban is jól érzi magát, talajban a laza, humuszos és jó vízelvezetésű felel meg az igényeinek. Melegebb nyári napokon igényli a locsolást. Könnyen alakítható, kiváló talajtakaró, rézsűk befedésére előszeretettel ültetik, de nagyon jól mutat járdák, utak mentén. Nagyon jól bírja a metszést, könnyen nevelhető belőle sövény, szépen fejlődik, évente akár kétszer is visszavágható.

Juniperus squamata ’Blue Star’ – Kék törpe terülő, himalájai boróka

Intenzív kék színű, szabálytalan gömb alakú, törpe növekedésű, sziklakerti ékszernövény. Napon és mészmentes talajon érzi jól magát.

Nagyon dekoratív terülő törpeborókafajta. Lassú növekedésű, tömött egységet képez. Magassága hosszú évek alatt sem haladja meg az 0,5 m-t, széltében is csak 60-70 cm lehet. Lapított gömb alakú, idősebb korban már szabálytalanabb formát ölt. Szúrós levelei nyáron kékes-ezüstös színezetűek, télen enyhén lilásra színeződnek, nagyon látványos jelenség. Semleges vagy savanyú talajt kedvel, mint általában örökzöld társai.

További információk

További információk

Cikkszám 22-044
Növényfajták örökzöldek
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 6