Romantikus kert - örökzöldek1. 6 db

További képek

Romantikus kert - örökzöldek1. 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 22-043

Örökzöldekből tervezett válogatás romantikus kerti stílusban. Lombozatuk, megjelenésük, formájuk harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Lonicera nitida ’Maigrün’ - Örökzöld mirtuszlonc

Kicsi, krémszínű illatos virágok és mutatós, üde zöld színezetű levélzet jellemzi ezt a népszerű örökzöld cserjécskét. Fagytűrő, egész évben viruló, hálás növényünk.

Szép formájú, sűrű ágrendszerű, talajon elterülő, zömök alkatú növény, kifejlett korában végleges magassága 60-80 cm lehet. Apró, formás, világos színű leveleket nevel. Fagytűrő, örökzöld cserje. Tavasz végén kezdi hozni kicsi, fehér virágait, ősszel lila, fényes bogyótermésével gyönyörködtet. Nagyon szereti a napos fekvést, de árnyékban is jól érzi magát, talajban a laza, humuszos és jó vízelvezetésű felel meg az igényeinek. Melegebb nyári napokon igényli a locsolást. Könnyen alakítható, kiváló talajtakaró, rézsűk befedésére előszeretettel ültetik, de nagyon jól mutat járdák, utak mentén. Nagyon jól bírja a metszést, könnyen nevelhető belőle sövény, szépen fejlődik, évente akár kétszer is visszavágható.

Azale japonica 'Kermesina' - Azálea

Csodás, élénk színű, hatalmas szirmok alkotják ennek a nagyszerű örökzöldnek a virágait. Pazarló virág bőség, könnyed megjelenés. Népszerűsége töretlen.50-70 cm magasság a végső mérete ennek a pompás virágokat hozó törpecserjének. Májustól elborítják a hatalmas, fehérrel szegett rózsaszín virágok a könnyed ágrendszerű, törékeny bokrot. Apró, fényes, hosszúkás levelei szinte alig látszódnak ki a virágok alól. A védett fekvést, a félárnyékot kedveli. Savanyú, tőzeggel dúsított talajba vagy tőzegtalajba kell ültetni. Az örökzöld fajoknak savanyúbb talaj kell, a lombhullatók az enyhén savanyúval is megelégszenek. Ha a töve köré évente egyszer trágyával dúsított friss tőzegréteget teszünk, és biztosítjuk a vízellátást, óvjuk a kiszáradástól, meleg napokon rendszeresen öntözzük, a növény kiválóan fog fejlődni. Külön meghálálja, ha esővízzel locsoljuk. Az azálea fagytűrő képessége kiváló, -20 fokig ellenáll a fagynak. A kerti kiültetésen túl ragyogóan mutat balkonokon, teraszokon cserepekben is.

Juniperus chinensis Echinoformis - Kínai boróka 

Törpe növekedésű, lapított gömb formát öltő kis örökzöld boróka. Jelenléte felértékeli sziklakertjeinket, örökzöld kertrészleteinket. Félgömb alakú, sűrű, kicsit szabálytalan felületű törpe örökzöld. Végleges magassága 0,50-0,60 cm, rendkívül lassú növekedésű, Sűrűn álló tűlevelei szúrósak, szürkés-világoszöldek. Szereti a párás éghajlatot is, de nagyon jól mutat sziklakertben örökzöldként ültetve, gyűjteményes kertek egyik ékköve lehet, ritka, de minden nehézség nélkül nevelhető fajta.

Viburnum tinus ’Eve Price’ - Örökzöld bangita                                                                          

Sűrűn bokrosodó, mutatós díszcserje, a kert védett részein minden takarás nélkül ragyogóan áttelel. Levelei fényesek, sötétzöldek, virágai gömb alakot formáznak, apró, csillag formájú, pici virágokból állnak össze. A téli hónapokban bimbósak, a bimbók halvány rózsaszínűek, de enyhébb, melegebb napokon elindulhat a virágzás is. A virágok a pirosas hajtásvégeken jelennek meg. A növény mérete 200-220 cm. A bangiták, köztük ez a fajta is, nem önmegtermékenyítő, ezért ha azt akarjuk, hogy virágaiban gyönyörködhessünk, legalább két darab növényt kell ültetni, de szépségük miatt ez nem hátrány. A reggeli napfénytől óvni kell a cserjéket, tehát a kert félárnyékos részére ültessük. Szereti a jó vízáteresztő, közepesen humuszos talajt.

Picea abies ’Tompa’ – Törpe lucfenyő 

Szabályos formát alkot ezernyi kis szúrós, örökzöld levélkéjéből ez a nagyszerű fenyő sztár. Nem igényes és nem kényes, szereti a napos, meleg helyeket.Nagyon lassan növekszik, hosszú évek alatt ér el 60-80 cm végső méretet. Szép, szabályos, széles, tömött kúp alakot formáz, metszeni nem kell. Hajtásai vaskosak, erősek, tűlevelei gyönyörű élénk-zöldek, erőteljesek, szúrósak. Betegségekre egyáltalán nem érzékeny, mindenhol nagyszerűen fejlődik, de a kiszáradástól óvni kell, vízellátásáról gondoskodni kell. Kedves formája és mérete miatt nagyon szép nagy cserépbe ültetve teraszon, bejáratok közelében, kertek előterében elhelyezve. Elütő struktúrájú örökzöldekkel együtt ültetve nagyon különleges látvány.

Photinia x fraseri ’Little Red Robin’ - Korallberkenye

Sűrű lombú, felálló ágú örökzöld cserje. Törpe növekedésű, végső magassága maximum 80-100 cm. Levélzete fényes, fiatal korában piros színű, majd bronzba váltó, utána egész év folyamán élénk zöld színű, bőrszerű, örökzöld. Virágai késő tavasszal nyílnak, egészen áprilistól júniusig. A napos és félárnyékos kerti részeket egyaránt kedveli, talajára igénytelen. Háttér növénynek egymagában is szép, gyakran ültetik kellemes mérete miatt sövénynek. Alacsony termete miatt akár cserépben is nevelhető, teraszok vagy balkonok dísze, nagyszerűen mutat néhány színesen virágzó egynyári vagy évelő növénnyel egybeültetve.
Védett helyre ültessük.

További információk

További információk

Cikkszám 22-043
Növényfajták örökzöldek
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 6