Romantikus kert - illatos cserjék 4 db

További képek

Romantikus kert - illatos cserjék 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 22-035

Évelő, virágzó cserjékből készült válogatás romantikus kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Viburnum carlesii - Illatos bangita

A bangita család egyik legillatosabb tagja ez a szépséges, könnyed lombozatú lombhullató cserje. Nyár múltával kékesfekete bogyókat érlel, őszre pedig csodás vörösbe öltözteti leveleit.

Lassú növekedésű, lombhullató növény, magassága 150-200 cm között mozog. Laza lombozatát szürkés-zöld levelek alkotják, melyeket ősszel vöröses színűvé változtat. A levelek tojásdad alakúak, fonákjuk kissé bolyhos. A virággömbök fehér apró virágok mutatós együttesei, melyek bimbóformájukban sötét rózsaszínűek. Nyár végére érnek be kékesfekete bogyó termései. A kertben a napos fekvést kedveli, tápanyag igénye nem jelentős. Dekoratív formája és különleges illata miatt kár lenne elhagyni egy kedves vidéki kert kialakításánál.

Exochorda 'The Bride' - Dúsvirágú gyöngyvirág

Virágzáskor valóban olyan, mint egy hófehérbe öltözött menyasszony. Csodás virágfüzérei virágtól megrakottan hajlonganak, elvirágzás után kecses formájával tűnik ki.

Közepesen erős növekedésű, 150-160 cm magasságig nő meg, ágai ívesen bókolnak, május-júniusban tömegesen hozza hófehér virágfürtjeit. Levelei hosszúkásak, matt világoszöldek, termését ősszel hozza. Talajban nem válogatós, napos vagy félárnyékos fekvésben egyaránt jól érzi magát.

Perovskia atriplicifolia -  Sudárzsálya

Levendulakék virágaival mediterrán hangulatot teremt kertjeinkben. Júliustól szeptemberig tart látványos virágzása, illatos ezüstös levelei ragyognak a napfényben

Lombhullató, évelő félcserje, a nyár közepétől kora őszig, júliustól szeptemberig virágzik, levendulakék virágai  30-50 cm hosszan, végálló bugákban nyílnak. Terebélyes, 100-140 cm magas bokrot alkot. Ezüstös színű levelei aprók, szeldeltek és illatos aromájúak.  A meleg, napos fekvést, a jó vízáteresztő képességű helyet és az üde, homokos  talajt  kedveli. Alacsony évelők háttérnövényeként nagyon mutatós vagy csoportos beültetésben. Kiváló társnövénye például a sárga pimpó, a bíbor kasvirág  vagy középmagas díszfüvek. Egyre népszerűbb mutatós virágzása és illatos lombja miatt. Nem csak a mediterrán, hanem a modern kerteknek és a vidékies kiültetéseknek is egyre gyakoribb alkotóeleme.

Syringa patula 'Miss Kim' - Törpe orgona 

Ezerszám nyíló halványlila virágai mesés illatúak, ahogy a törékeny lombot fújdogálja a szél. Olyan kedves, kifinomult az egész bokrocska, hogy nélküle elképzelhetetlen egy tavaszi kert vagy terasz.

Törpe alkatú, maximum 100 cm magasságig nő, tömör ágrendszerű, mégis könnyed lombhullató cserje. Különlegesen illatos, virágai egészen halvány lilák, kora tavasztól illatoznak, majd késő ősszel is lehet egy másodvirágzása. A kertben a napos helyet kedveli, talajára nem igényes, csupán meleg napokon igényel egy kis locsolást. Nagyszerű formája miatt kiváló sövényt lehet belőle nevelni. Vidéki vagy mediterrán hangulatú kertekben nélkülözhetetlen cserje. Virágágyásokba ültetve is nagyszerűen mutat és balkonon, teraszon vagy erkélyen egy formás cserépben közelről élvezhetjük pompás illatát.

További információk

További információk

Cikkszám 22-035
Növényfajták cserjék
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 4