Romantikus kert - cserjék 4 db

További képek

Romantikus kert - cserjék 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 22-033

Évelő, virágzó cserjékből készült válogatás romantikus kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Perovskia atriplicifolia -  Sudárzsálya

Lombhullató, évelő félcserje, a nyár közepétől kora őszig, júliustól szeptemberig virágzik, levendulakék virágai  30-50 cm hosszan, végálló bugákban nyílnak. Terebélyes, 100-140 cm magas bokrot alkot. Ezüstös színű levelei aprók, szeldeltek és illatos aromájúak.  A meleg, napos fekvést, a jó vízáteresztő képességű helyet és az üde, homokos  talajt  kedveli. Alacsony évelők háttérnövényeként nagyon mutatós vagy csoportos beültetésben. Kiváló társnövénye például a sárga pimpó, a bíbor kasvirág  vagy középmagas díszfüvek. Egyre népszerűbb mutatós virágzása és illatos lombja miatt. Nem csak a mediterrán, hanem a modern kerteknek és a vidékies kiültetéseknek is egyre gyakoribb alkotóeleme.

Caryopteris clandonensis ’Whithe Suprise’ – Angol kékszakáll

A nyár közepétől dísziti kertjeinket nagyon szép lombjával és acélkék virágainak illatával örvendeztet. Ennek a szép bokornak a magassága 90-100 cm. Leveleinek fényes, ezüstös-zöld színe fehér szegéllyel rendelkezik. Virágai sötétkékek és a nyár közepétől késő őszig folyamatosan virágzik. A napos helyet kedveli. Érdemes üde, humuszos talajt biztosítani az elültetésnél. Sövényként vagy egyedüli cserjeként is mutatós.

Picea abies ’Nidiformis' – Madárfészek törpe lucfenyő

Lapított gömb alakú, közkedvelt törpe lucfenyőnk. Bokra középen fészekszerűen kicsit bemélyed, hajtásai szabályosan, körkörösen, laposan nőnek. Sziklakertben is csodásan mutat. Egyik legelterjedtebb és legkedveltebb lucfenyőfajta. Nagyon szép, szabályos növekedésű. Középen kis mélyedés előfordulhat, ebből származik elnevezése. Alacsony, alig 100 cm magas, lapított gömb alakú. Ágai, hajtásai körkörösen, laposan nőnek. Tűlevelei aprók, fényes zöldek. A hajtásvégeken megjelenő rügyeknek finom barna árnyalatúk van. Napos, meleg helyen érzi jól magát, talajára nem igényes, de a savanyú talajt jobban kedveli. Metszeni egyáltalán nem kell, kedvelt, gömbölyű formáját kialakítja.

Hypericum moserianum ’Tricolor’ – Háomszínű Orbáncfű 

Ragyogó sárga virágaival, hosszantartó virágzásával és különös háromszínű lombjával, a kert egyik legszebb színfoltja. Nagyméretű sárga virágai, amelyek élénk színűek, júniustól, szeptemberig folyamatosan virítanak. A bokor magassága 40-50 cm, a vöröses szárakon a tarka, zöld, rózsaszín és fehér, ovális alakú levelek bókolnak. Ez az orbáncfű a talaj minőségére nem érzékeny, napra és  félárnyékba is ültethető. Félörökzöld cserje, enyhébb teleken lombját megtartja. Szárazabb időszakokban több vizet kíván. Az üde talajt kedveli. Alacsony termete miatt nemcsak virágágyásokba, hanem teraszon cserépben is mutatós.

További információk

További információk

Cikkszám 22-033
Növényfajták cserjék
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 4