Modern kert - illatos cserjék1. 4 db

További képek

Modern kert - illatos cserjék1. 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 23-032

Évelő, virágzó cserjékből készült válogatás modern kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Viburnum carlesii - Kerti bangita

150-200 cm magasra növő, lombhullató cserje. A virágjai bimbóban rózsaszínűek, kinyílva fehérré válnak. A virágzás tavasz közepén kezdődik és nyár végén érnek meg kékesfekete színű bogyói. A virágok illata, finom, intenzív. Tojásdad alakú leveleinek fonákja kissé bolyhos. A levelek ősszel vöröses színbe öltöznek. Mind napos, mind félárnyékos helyen jól érzi magát, talajára sem igényes.

Hypericum inodorum  'Excellent Flair' Orbáncfű

Sötétzöld lombú, aranysárga virágú,lombhullató cserje, maximum 100 cm magasságig nő. Kedveli a napos fekvést, félárnyékban is szépen fejlődik, a közepesen tápdús talajt kedveli, nincsenek sem a talajra, sem a fekvésére vonatkozóan különleges igényei. Virágzása júniusban kezdődik.

Lonicera kamtschatica - Kamcsatkai mézbogyó

Finom termésén túl különleges értéke, hogy kimondottan fagytűrő, nálunk a leghidegebb teleket is károsodás nélkül éli át. 80-150 cm magas díszcserje, március végétől nyílnak halvány sárga, illatos virágai. Magas vitamintartalmú, értékes gyümölcseit már májustól szedhetjük. Az édes, illatos termést lehet frissen fogyasztani vagy zamatos lekvár készülhet belőle. A kertben a félárnyékos területeket kedveli, semleges vagy enyhén savanyú talajban érzi jól magát. Száraz időben meghálálja az öntözést.

Perovskia atriplicifolia  -  Sudárzsálya 

Lombhullató, évelő félcserje, a nyár közepétől kora őszig, júliustól szeptemberig virágzik, levendulakék virágai  30-50 cm hosszan, végálló bugákban nyílnak. Terebélyes, 100-140 cm magas bokrot alkot. Ezüstös színű levelei aprók, szeldeltek és illatos aromájúak.  A meleg, napos fekvést, a jó vízáteresztő képességű helyet és az üde, homokos  talajt  kedveli. Alacsony évelők háttérnövényeként nagyon mutatós vagy csoportos beültetésben. Kiváló társnövénye például a sárga pimpó, a bíbor kasvirág  vagy középmagas díszfüvek. Egyre népszerűbb mutatós virágzása és illatos lombja miatt. Nem csak a mediterrán, hanem a modern kerteknek és a vidékies kiültetéseknek is egyre gyakoribb alkotóeleme.

További információk

További információk

Cikkszám 23-032
Növényfajták cserjék
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 4