Mediterrán kert - illatos cserjék 4 db

További képek

Mediterrán kert - illatos cserjék 4 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 20-030

Évelő, virágzó cserjékből készült válogatás mediterrán kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Hydrangea aspera macrophylla - Érdes levelű hortenzia 

2-2,5 m magasra növő, különleges megjelenésű hortenzia fajta. A virágok színe csodálatos, a fehér virágtányérokban a bimbók lilák, átmérőjük 20-25 cm is lehet, ernyőszerű bugavirágzatot képeznek. Levelei nagyméretűek, felfelé törőek, mint a bokor ágai. A virágzás júliustól kora őszig tart. A hortenziának nagy, széles levelei és hámló barnás-vöröses kérge van. Szereti a félárnyékos helyet a kertben és az enyhén savanyú, tápdús talajt. A tövét érdemes télen a lehullott levelekkel betakarni

Viburnum tinus ’Eve Price’ - Örökzöld bangita

Sűrűn bokrosodó, mutatós díszcserje, a kert védett részein minden takarás nélkül ragyogóan áttelel. Levelei fényesek, sötétzöldek, virágai gömb alakot formáznak, apró, csillag formájú, pici virágokból állnak össze. A téli hónapokban bimbósak, a bimbók halvány rózsaszínűek, de enyhébb, melegebb napokon elindulhat a virágzás is. A virágok a pirosas hajtásvégeken jelennek meg. A növény mérete 200-220 cm. A bangiták, köztük ez a fajta is, nem önmegtermékenyítő, ezért ha azt akarjuk, hogy virágaiban gyönyörködhessünk, legalább két darab növényt kell ültetni, de szépségük miatt ez nem hátrány. A reggeli napfénytől óvni kell a cserjéket, tehát a kert félárnyékos részére ültessük. Szereti a jó vízáteresztő, közepesen humuszos talajt.

Syringa patula 'Miss Kim' - Törpe orgona 

Törpe alkatú, maximum 100 cm magasságig nő, tömör ágrendszerű, mégis könnyed lombhullató cserje. Különlegesen illatos, virágai egészen halvány lilák, kora tavasztól illatoznak, majd késő ősszel is lehet egy másodvirágzása. A kertben a napos helyet kedveli, talajára nem igényes, csupán meleg napokon igényel egy kis locsolást. Nagyszerű formája miatt kiváló sövényt lehet belőle nevelni. Vidéki vagy mediterrán hangulatú kertekben nélkülözhetetlen cserje. Virágágyásokba ültetve is nagyszerűen mutat és balkonon, teraszon vagy erkélyen egy formás cserépben közelről élvezhetjük pompás illatát.

Caryopteris 'Summer Sorbet' - Sárga-tarka levelű kékszakáll

Hosszúkás, kecses leveleinek széle aranyló sárga színnel szegélyezett. Szépséges lombja virágok nélkül is nagyon látványos, de a világoskék, ezerszámra nyíló virág különlegessé varázsolja.

Laza szerkezetű, könnyed bokorrá növekszik, 100-150 cm magasságig nő meg. Lombhullató cserje, fűrészes szélű, arany-sárga szélű, finom formájú levelei dörzsölésre fűszeres illatot árasztanak. A díszes levelekkel borított bokor virágok nélkül is nagyon látványos eleme kertünknek, ezért érdemes kisebb csoportot ültetni belőle, vagy egyéb lombhullató bokrokkal társítva. Csodás égszínkék virágai ajakos formájúak, kicsik, de nagy mennyiségben nyílnak egyszerre, bugaszerű virágzatban. Külön értékük, hogy a későn virágzók közé tartoznak, augusztus-szeptember hónapokban.

További információk

További információk

Cikkszám 20-030
Növényfajták cserjék
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 4
Hasznosak lehetnek még