Mediterrán kert - cserjék 6 db

További képek

Mediterrán kert - cserjék 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 20-032

Évelő, virágzó cserjékből készült válogatás mediterrán kerti stílusban, virágzatuk és megjelenésük harmonikus egységet alkot.

Leírás

Részletek

Hydrangea arborescens ’Annabelle’ - Cserjés hortenzia

Színjátszó csodás virág gömbjei a félárnyékos kerti helyek, árnyékos teraszok főszereplőjévé emelik ezt a nagyszerű, hosszan virágzó díszcserjét.

Európába a XIX. században honosodott meg, ugyanis akkor került Japánból át kontinensünkre. Virágainak szépsége és változatossága emeli a legkedveltebb díszcserjék közé.1-1,5 m magas dekoratív, nagylevelű, lombhullató cserje. Labdaszerű pompás virág gömbjeivel egész nyáron át elvarázsol bennünket. A színvilága igen gazdag. Ma már a nemesítések által léteznek különböző hibridek, melyeknek virágzata külső terméketlen nagyobb virágokból, a belső virágzata pedig kisebb, apró, termékeny virágok sokaságából áll. A félárnyékos helyet kedveli, napra nem szabad ültetni, a tápdús, kissé savanyú táptalajban egyre jobban fejlődik. A földjének nem szabad  kiszáradni és ha esővíz áll rendelkezésünkre, akkor azzal kell locsolni. Tavasszal kissé vissza kell metszeni, télre pedig a tövét takarni kell. A hortenzia akár sövényként, akár szoliterként ültetve minden kert számára az egyik legszebb növény.

Syringa meyeri ’Palibin’ - Törpe orgona

100-150 cm magas, törpe növekedésű, tömör ágrendszerű, lombhullató cserje. Halványlila, rendkívül illatos virágaival először kora tavasszal, majd késő ősszel újból megörvendeztet bennünket. Levelei aprók és sötétzöldek, formás lombja ősz felé bronzossá válik. Szereti a napfényt, a szárazságot viszonylag jól tűri. Mivel növekedése lassú és mérete kicsi, nem csak virágágyásokban mutat jól, hanem sziklakertekben háttér növényként is, de cserépben nevelve teraszon, balkonon is kiválóan érzi magát.

Hydrangea macrophylla ’Dolce Kiss’ – Kerti Hortenzia

Elképesztően szép virágaiból a steril virágok cakkozottak és peremükön pirosak, belső bimbóik pedig zöldek, kiemelkedő látványt nyújt a kertben.

A növény 1.5m magas, dús, középzöld lombozat öleli át a csodálatos virágokat. A virágai két színből tevődnek össze, a külső virágszirmok cakkozottak, belül fehérek, szélükön pedig piros színűek, a középső bimbók zöldek. A dús virágzás három hónapon át nyújt gyönyörű látványt. A cserje dúsan elágazó lombozattal rendelkezik.  A semleges kémhatású vagy savanyú talajt kedveli, valamint a napos, félárnyékos helyet. Télire érdemes kissé takarni.

Calycanthus floridus - Illatos fűszercserje

 Különleges megjelenésű, 150-200 cm magasra növő cserje. Júniusban és júliusban nyílnak a barna-sötétbordó virágok. Levelei fényesek, sötétzöld színűek, ősszel sárgára színeződnek.  A kertbe olyan helyre kell ültetni, ahol sok napsütésben lesz része, mert nap és vízkedvelő, de a félárnyékot is szereti. Talajban nem válogatós, megelégszik a közepesen tápdús talajjal. Virágzás után érdemes kicsit megmetszeni, mert így megőrzi szép alakját. Télen takarással óvhatjuk a fagyoktól. Virágágyások hátterében vagy szoliterként jól mutat, de egy ilyen illatos, látványos cserjét akár cserépbe akár szabadföldbe van ültetve, a terasz vagy bejárat közelében helyezzünk el, hogy mindig érezzük csodás illatát. 

Hypericum moserianum ’Tricolor’ – Háomszínű Orbáncfű 

Ragyogó sárga virágaival, hosszantartó virágzásával és különös háromszínű lombjával, a kert egyik legszebb színfoltja.

Nagyméretű sárga virágai, amelyek élénk színűek, júniustól, szeptemberig folyamatosan virítanak. A bokor magassága 40-50 cm, a vöröses szárakon a tarka, zöld, rózsaszín és fehér, ovális alakú levelek bókolnak. Ez az orbáncfű a talaj minőségére nem érzékeny, napra és  félárnyékba is ültethető. Félörökzöld cserje, enyhébb teleken lombját megtartja. Szárazabb időszakokban több vizet kíván. Az üde talajt kedveli. Alacsony termete miatt nemcsak virágágyásokba, hanem teraszon cserépben is mutatós.

Abelia grandiflora semperflorens – Nagyvirágú tárnicslonc

Akkor kezdi virágzását, amikor más cserjék már bogyóikat érlelik. Illatos, halvány virágait július végétől októberig ontja, fényes, ovális levelű lombja karcsún széthajlik a virágok terhétől. Fél-örökzöld cserje.

80-100 cm magasra nő, erőteljes bokor, ívelt ágszerkezetű lombja miatt mégis könnyed. Halvány rózsaszín, apró harangokra emlékeztető, igen illatos, tölcséres virágokat hoz nyár végétől ősz közepéig. Szép, fényes lombja van, az időjárás függvényében gyakran bronzvörösre színeződő felleveleit a fagyokig megtartja. A kertben a napos, de inkább a félárnyékos részt kedveli, az öntözést meghálálja. Egyenként vagy kisebb csoportba ültetve is mutatós, mérete és formája miatt nyírás nélkül is ragyogó sövényt lehet belőle képezni.

További információk

További információk

Cikkszám 20-032
Növényfajták cserjék
Virágszín nem jellemző
Darabszám csomagon belül 6
Hasznosak lehetnek még