Balkon ribizli piros, 120-140 cm

További képek

Balkon ribizli piros, 120-140 cm
3 400 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 10-008

Pirosló, édes fürtökben hozza terméseit ez a mutatós piros ribizli fácska. Egyen friss ribizlit a saját balkonján! Nagyméretű cserépbe ültetve karcsú törzsével kiemelkedik balkonunk növényei közül. Egészséges, fejlett, 140 cm magas, törzses növényt szállítunk cserépben.


 


 

Leírás

Részletek

Mini balkon piros ribizli - Ribes rubrum 'Rovada' 

A Rovada fajta középérésű, nagyon bőtermő fajta. Hosszú fürtű, bogyói nagyok, kerekdedek, kemények. Napos vagy enyhén árnyékos helyet keressünk a teraszon vagy erkélyen, hogy bőséges termést tudjon érlelni. Talaját enyhén savanyú földdel, természetes humusszal vagy általános tápoldattal öntözve lehet gazdagítani, öntözésben az egyenletes vízellátást kedveli, tehát kiadósan öntözzük meg, de nem kell a víznek állni a cserépalátétben vagy a földjén. Kiváló fagytűrő, télen elég minimális takarással ellátni gyökerét, cserepét, ami lehet egy buborékos fólia, vagy bármilyen természetes anyag. Mostani cserépmérete és földlabdája ideális méretű, de agyagcserépbe, kőedénybe, vagy bármilyen legalább ekkora cserépbe áthelyezhető, alsó vízkifolyási lehetőséggel. Növekedése során a lombja belseje felé törő ágakat kivághatjuk, a hosszan megnövő, elnyúló ágait szintén, ezzel megőrizzük kerekded, formás lombkoronáját. A legszebb gyümölcsöket az előző évi ágakon hozza.
Nagyméretű, édes termése különösen értékes, frissen nagyon zamatos, magas C vitamin tartalmú, tárolva jól eláll, szörpökhöz, lekvárokhoz, süteményekhez nagyszerűen felhasználható, sőt fagyasztásra is alkalmas.

További információk

További információk

Cikkszám 10-008
Forma fa
Méret magas 120-200 cm
Helyigény napos-félárnyékos
Alkalmazás terasz, balkon
Felhasználás terasz, balkon, erkély, kiskert cserepes kiültetésre
Virágzási idő április
Talajigény általános, tápanyagdús
Télállóság enyhén fagytűrő
Lombozat szeldelt