Balkon ribizli fekete, 120-150 cm

További képek

Balkon ribizli fekete, 120-150 cm
3 400 Ft

Elérhetőség: Raktáron

Cikkszám: 10-007

Csillogó, édes fürtökben hozza terméseit ez a nagyszerű fekete ribizli fácska. Egyen friss ribizlit a saját balkonján! Nagyméretű cserépbe ültetve karcsú törzsével kiemelkedik balkonunk növényei közül. Egészséges, fejlett, 140 cm magas, formára metszett növényt szállítunk cserépben.


 


 

Vagy
Leírás

Részletek

Mini balkon fekete ribizli - Ribes negrum 'Fertődi1'  feltöltve 01-1008

120-150 cm magasra növő, törzsesre nevelt cserje, virágait az egy évnél idősebb ágakon hozza. Áprilisban, májusban virágzik, júniustól kezdi hozni édes, nagyszemű  terméseit. Napos vagy enyhén árnyékos helyet keressünk a teraszon vagy erkélyen, hogy bőséges termést tudjon érlelni. Talaját enyhén savanyú földdel, természetes humusszal vagy általános tápoldattal öntözve lehet gazdagítani, öntözésben az egyenletes vízellátást kedveli, tehát kiadósan öntözzük meg, de nem kell a víznek állni a cserépalátétben vagy a földjén. Enyhén fagytűrő, télen gyökerét, cserepét lássuk el egyszerű takarással, védelemmel, ami lehet egy buborékos fólia, vagy bármilyen természetes anyag. Mostani cserépmérete és földlabdája ideális méretű, de agyagcserépbe, kőedénybe, vagy bármilyen legalább ekkora cserépbe áthelyezhető, alsó vízkifolyási lehetőséggel. Növekedése során a lombja belseje felé törő ágakat kivághatjuk, a hosszan megnövő, elnyúló ágait szintén, ezzel megőrizzük kerekded, formás lombkoronáját. A legszebb gyümölcsöket az előző évi ágakon hozza.
Nagyméretű, édes termése különösen értékes, frissen nagyon zamatos, magas C vitamin tartalmú, tárolva jól eláll, szörpökhöz, lekvárokhoz, süteményekhez nagyszerűen felhasználható, sőt fagyasztásra is alkalmas.

További információk

További információk

Cikkszám 10-007
Forma fa
Méret magas 120-200 cm
Helyigény napos-félárnyékos
Alkalmazás terasz, balkon
Felhasználás terasz, balkon, erkély, kiskert cserepes kiültetésre
Virágzási idő április
Talajigény általános, tápanyagdús
Télállóság enyhén fagytűrő
Lombozat szeldelt