Balkon- és terasz - vegyes színű virágos évelők 9 db

További képek

Balkon- és terasz - vegyes színű virágos évelők 9 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 26-004

Vegyes színű virágos évelőkből összeállított növény csoport balkon- és teraszkertek stílusában, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Phlox subulata ’Kimono Pink White' - Árlevelű lángvirág  

A sziklakertek sztárja. Kora tavasztól kezdi virágzását, teljesen eltakarva a levélzetet, virágok ezrei alkotják a bámulatos virágtakarót. Hosszan és lelkesen virágzik, kiválóan terjeszkedik, s mindehhez szerény igényekkel rendelkezik. Kiváló szőnyeget alkotó és legyökeresedő dekoratív, alacsony, mindössze 10-15 cm magasra növő, gyorsan terebélyesedő évelő. Első osztályú talajtakaró növényünk. Fehér, rózsaszín, lila színekben pompázik, de vannak csíkosak is, és van olyan színű lángvirág is, melynél a virág torkában az eredeti színnél sötétebb szín jelenik meg. Ez a fajta lila színű, illetve rózsaszín csíkos. A virágok kora tavasszal, áprilisban és májusban nyílnak és teljesen beborítják a leveleket. A napos vagy félárnyékos területeket szereti, a közepesen üde, tápdús, jó vízelvezetésű talaj jót tesz a fejlődésének. Sziklakertekbe, rézsűkre, temetőbe ültetve hamar befutja a neki rendelt területet. Virágcserépben, ládában nagyobb növények alá vagy mellé ültetve is nagyon mutatós.

Campanula Poscharskyana -  Balkáni harangvirág fehér

 A kecses hófehér, csillag formájú virágok sokasága júniustól augusztusig folyamatosan nyílik. Romantikus hangulatú bokrocskáján még a levelek is csipkézettek.  Dalmáciából származik. Könnyen nevelhető, bokrosodó tövű, szép formájú növény. A virágai aprók, hófehérek, csillag alakúak és júniustól augusztusig folyamatosan nyílnak. Heverő virágszárain a levelek 2-3 cm méretűek, kerekdedek, csipkés szélűek és hullámosak, a szárakat teljesen beborítják. A növény 10-20 cm magas, fél örökzöld, télálló. A napos, félárnyékos kerti helyet, a kissé meszes vagy semleges talajt és a jó vízelvezetést kedveli, virágföldje mindig legyen egy kevéssé nedves. Sziklakertekben, alacsonyabb állású virágágyásokban vagy akár cserépben, balkonládában a teraszon is hosszan is nevelhető. Társai lehetnek alacsony lángvirág, harangvirág, szegfű.

Alchemilla erythropoda - Alpesi palástfű 

Finom, zöldessárga virágai könnyedén hajladoznak a karéjos levelek fölött. Csodás megjelenésén túl gyógyhatása miatt is nagyon népszerű évelő. A mindössze 15 cm magas évelő, bokros növekedésű, levelei fogazott szélűek, kerekdedek. A méz illatú virágok sárgás zöldek és bugákban fejlődnek. A levelek színükön  finoman szőrözöttek, a fonákjukon erőteljesebben. A bokor önmagában is igen mutatós évelő. A virágok májusban és júniusban nyílnak. Ha virágzás után a virágokat visszavágjuk, akkor újabb virágzásra serkentjük. A szűrt árnyékos részt jobban kedveli, de nagyon jól fejlődik a kert napfényes részén is. Talaja legyen üde, humuszos és jó víz ellátású. Kerti utak mentén vagy virágágyakban látványos formát ölt. Vidéki kertek kedvelt növénye. Kísérő növényei lehetnek a gólyaorr, napfényvirág, sásliliom. Régóta ismert gyógyító képessége is.

Achillea filipendula 'Cloth of God' - Jószagú cickafark

Fűszeres illatú ernyőszerű virágai a nyár közepétől nagyon tartósan nyílnak. Teljesen télálló. A kékvirágú zsályával vagy veronikával ültetve nagyszerű látványt nyújtanak.  A Kaukázus hegyes tájairól származik. Nagyméretű virágai tányér formájúak. A sárga, lapos ernyővirágzat, melynek mérete eléri a 10 cm átmérőt, egész nyáron át, júniustól szeptemberig díszítheti a virágágyásokat. A levelek molyhosak, szárnyasan osztottak, hosszúkás, lándzsás alakúak és finom illatosak. A bokor mérete  80-110 cm között van, ezért a kertek látványos virágai közé tartozik. A napfényes hellyel és a közepes tápanyaggal, jó vízelvezetéssel elégedett. Évelő virágágyások dekoratív és mutatós növénye, ugyanakkor szoliterként is megállja a helyét. Kedveli a harangláb, gyűszűvirág, veronika, szarkaláb és a hozzá hasonló magas növekedésű virág társakat.

 Aquilegia flabellata 'Ministar'- Japán harangláb , rózsaszín

Nemesített fajta, kompakt bokorrá növekedő. Virágai rózsaszínek. Lágy levélzete és kecses virágai miatt nagyon közkedvelt növény.  Az eredeti faj Japánból származik. Páfrányszerű levele felett nyílnak az igen mutatós, bókoló virágok. A virágzás áprilistól júniusig tart. Elegáns virágai érdekes sarkantyú alakúak, magasságuk 15-20 cm. A félárnyékos kerti helyet kedveli és az átlagos minőségű talajban is jól fejlődik. Évelő virágágyásokban, sziklakertekben, de erkélyen, teraszon, cserépben is szépen mutatnak diszkrét virágai. A kecses gólyaorr vagy a diszkrét nefelejcs gyönyörű kiegészítői.

Armeria juniperifolia 'Bevan's Variety' - Borókalevelű pázsitszegfű

Szárazságtűrő, párnás megjelenésű kecses örökzöld, apró, rózsaszín virágokkal. Bájos megjelenése miatt a sziklakertek sztárja. Közép-Spanyolország alpesi vidékeiről származik, levelei szürkés zöldek, hosszúak, keskenyek, virágai gyönyörű rózsaszínben pompáznak. Virágzási ideje áprilistól májusig tart. A növény magassága 5-8 cm, ezért sziklakertek, erkélyek, balkonok beültetésére nagyon jó.A napos és a jó vízelvezetésű talajban érzi jól magát. Elvirágzás után célszerű visszavágni, mert újra kedvet kap a virágzáshoz. Társai lehetnek az ikravirág, tatárvirág, zergevirág.

Phlox subulata 'Purple Beauty' - Árlevelű lángvirág

A sziklakertek sztárja. Kora tavasztól kezdi virágzását, teljesen eltakarva a levélzetet, virágok ezrei alkotják a bámulatos virágtakarót. Hosszan és lelkesen virágzik, kiválóan terjeszkedik, s mindehhez szerény igényekkel rendelkezik. Kiváló szőnyeget alkotó és legyökeresedő dekoratív évelő, mindössze 10-15 cm magasra növő, gyorsan  terjedő talajtakaró növény. Keskeny, áralakú levelei enyhén szúrósak. Halvány-bíbor, lila színű virágainak sokasága elborítja a zöld lombú bokrot. Áprilisban és májusban hosszan és bőségesen virágzik. A napos vagy félárnyékos helyet egyaránt kedveli, közepesen tápdús, kissé meszes, homokos talajban nagyon szépen fejlődik. A jó vízelvezetést meghálálja. Sziklakertekbe, rézsűkre, temetőbe ültetve hamar befutja a neki rendelt területet. Virágcserépben, ládában nagyobb növények alá vagy mellé ültetve is nagyon mutatós.A virágzás után vágjuk vissza, így megőrzi kompakt alakját. Megfelelő évelő társak mellett  különösen szép kontrasztot alkot színeivel és finom formájával. Társai lehetnek például a hegyi ternye, a pázsitszegfű, a napvirág vagy a tavaszi hagymások.

Dianthus gratianopolitanus 'Badenia' - Pünkösdi szegfű

A szőnyegszerűen terjedő lombozat felett ontja ciklámen-piros gyönyörű virágait ez a sziklakerti klasszikus. Korán virágzik, már áprilistól illatoznak a bájos, cakkos szélű virágok. Hazánkban őshonos, terjedő tövű, gyepesen párnás, fagytűrő évelő. Magassága 10-20 cm, ezért kedvelt növénye a sziklakerteknek. Április-májusban nyílnak illatos, ciklámen-piros virágai. A virágok cakkos szélűek, léteznek egyszerű és dupla virágú egyedek. Levelei fűszerűek, szürkés zöldek és egész télen át a növényen maradnak. Bokros növekedésű. Kedveli a napos helyet és a humuszban gazdag, meszes vagy semleges talajt. A jó vízelvezetésre szüksége van. Az elvirágzás után, ha a virágokat lecsípjük, akkor újra virágzásra ösztönözzük. 2-3 év után érdemes tőosztással megfiatalítani. Sziklakertjeink, rézsűink dekoratív növénye, de lehet teraszon, cserépben is nevelni.

Aquilegia flabellata 'Ministar'- Japán harangláb, kék

Nemesített fajta, kompakt bokorrá növekedő. Virágai kékeslila, rózsaszínű, fehér színben pompázhatnak. Lágy levélzete és kecses virágai miatt nagyon közkedvelt növény. Az eredeti faj Japánból származik. Páfrányszerű levele felett nyílnak az igen mutatós,bókoló virágok. A virágzás áprilistól júniusig tart. Elegáns virágai érdekes sarkantyú alakúak, magasságuk 15-20 cm. A félárnyékos kerti helyet kedveli és az átlagos minőségű talajban is jól fejlődik. Évelő virágágyásokban, sziklakertekben, de erkélyen, teraszon, cserépben is szépen mutatnak diszkrét virágai. A kecses gólyaorr vagy a diszkrét nefelejcs gyönyörű kiegészítői. 

További információk

További információk

Cikkszám 26-004
Növényfajták virágos évelők
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 9
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: