Balkon- és terasz - vegyes színű virágos évelők 6 db

További képek

Balkon- és terasz - vegyes színű virágos évelők 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 26-002

Vegyes színű virágos évelőkből összeállított növény csoport balkon- és teraszkertek stílusában, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Phlox subulata 'White Delight' - Árlevelű lángvirág 

A sziklakertek sztárja. Kora tavasztól kezdi virágzását, teljesen eltakarva a levélzetet, virágok ezrei alkotják a bámulatos virágtakarót. Hosszan és lelkesen virágzik, kiválóan terjeszkedik, s mindehhez szerény igényekkel rendelkezik.
Kiváló szőnyeget alkotó és legyökeresedő dekoratív évelő. 10-15cm magasra növő, gyorsan terjedő talajtakaró növény. Keskeny áralakú levelei enyhén szúrósak. Hófehér virágai elborítják a zöld lombú bokrocskát.  Áprilisban és májusban hosszan és bőségesen virágzik. A napos vagy félárnyékos helyet egyaránt kedveli, közepesen tápdús, kissé meszes, homokos talajban nagyon szépen fejlődik. A  jó vízelvezetést meghálálja. Sziklakertekbe, rézsűkre, temetőbe ültetve hamar befutja a neki rendelt területet. Virágcserépben, ládában nagyobb növények alá vagy mellé ültetve is nagyon mutatós.A virágzás után vágjuk vissza, így megőrzi kompakt alakját. Megfelelő évelő társak mellett  különösen szép kontrasztot alkot színeivel és finom formájával. Társai lehetnek a hegyi ternye, a pázsitszegfű, a napvirág vagy a tavaszi hagymások.

Iberis sempervirens 'Alexander's Whithe' - Örökzöld tatárvirág  

Örökzöld félcserje, áprilistól borul virágba. Élénk, üde lombja felett százával ragyognak a hófehér virágok. Megújulást, derűt sugároz, kertünkbe hozza a napsütötte sziklás tájak életerejét.
A meleg, mediterrán tájak vidékeiről, a Földközi tenger környékének sziklás területeiről származik. A többi tatárvirágnál lassabban terjedő, kissé magasabb félcserje, magassága 25-30 cm. Szálas örökzöld, tiszta, hófehér virágai áprilistól májusig nyílnak. Elvirágzás után a bokrot felére vissza kell metszeni, hogy megújuljon. Szép, élénk zöld színével egész éven át, elvirágzása után is díszit. A kert napsütötte részeire ültessük, semleges vagy meszes talajt biztosítsunk neki, jól érzi magát száraz helyen vagy kevés, de állandó mennyiségű  vízzel. Nagyon szépen mutat napos fekvésű, évelő virágágyásokban, sziklakertekben, száraz kőfalakon. Törpe íriszt, ikravirágot és egyéb sziklakerti növényt érdemes melléje ültetni.

Campanula Poscharskyana -  Balkáni harangvirág kékeslila

A kecses kékeslila, csillag formájú virágok sokasága júniustól augusztusig folyamatosan nyílik. Romantikus hangulatú bokrocskáján még a levelek is csipkézettek.
Dalmáciából származik.Könnyen nevelhető, bokrosodó tövű, szép formájú növény. A virágai aprók, kékes-lila színűek, csillag alakúak és júniustól augusztusig folyamatosan nyílnak. Heverő virágszárain a levelek 2-3 cm méretűek, kerekdedek, csipkés szélűek és hullámosak, a szárakat teljesen beborítják. A növény 10-20 cm magas, fél örökzöld, télálló. A napos, félárnyékos kerti helyet, a kissé meszes vagy semleges talajt és a jó vízelvezetést kedveli, virágföldje mindig legyen egy kevéssé nedves. Sziklakertekben, alacsonyabb állású virágágyásokban vagy akár cserépben, balkonládában a teraszon is hosszan is nevelhető. Társai lehetnek alacsony lángvirág, harangvirág, szegfű.

Helichrysum italicum - Curryfű  

Örökzöld cserje, illatos, csillag formájú virágokkal és folyton illatozó ezüstös levelekkel.
Trópusi eredetű, de nálunk is egyre elterjedtebb, napot és meleget kedvelő örökzöld cserje. Kedves, sárga, illatos kis virágai vannak, melyek nyár végén nyílnak. A növény alacsony termetű, bokros növekedésű félcserje. A keskeny, ezüstös levelek jellegzetes, erőteljes illatúak, fűszerként használjuk. A napos vagy félárnyékos helyet kedveli, ősszel trágyázni kell. Mivel trópusi növény, nálunk érdemes cserépben nevelni, a fagyok ellen takarással lehet védeni. Télen vissza kell metszeni, naponta egyszer vizet igényel. Apró ágait főzik az ételbe, levesekbe, pörköltekbe, rizsbe, zöldségekbe és más ételekbe. Levelei savanyúságok, tojásos és csirkés ételek ízesítésére alkalmas.

Alyssum saxatile 'Summit' - Szirti ternye

A szirti ternye virágzása idején varázslatossá változtatja a kopár, köves felületeket. Élénk sárga virágai a szürkés zöld levelek felett ragyogó foltokat képeznek a kertekben.
Származási helye Közép-Európa. Hazánkban a Bakonyban, a Balaton-felvidéken, a Pilisiben, sziklás területű hegyeinkben fordul elő. Virágai élénk sárga színűek, levelei szürkés zöldek, lándzsásak, szőrösek. Párnaszerű, tömött félcserje, évelő. Levelei matt szürkés zöldek, enyhén szőrösek, lándzsa alakúak. A védettebb, napfényes helyet kedveli, viszonylag szárazságtűrő, kedveli az üde humuszos talajt. A sziklai ternye magassága 15-20 cm. Virágzása kora tavasszal, áprilistól júniusig tart. Sziklakerti növényként és teraszon balkonládában, cserépben is ragyogóan mutat. Tatárvirág, viola vagy más növény is jól társul vele.  
Hazánkban védett, de kertészeti formában megvásárolható.

Aquilegia flabellata 'Ministar'- Japán harangláb 

Nemesített fajta, kompakt bokorrá növekedő. Virágai kékeslila, rózsaszínű, fehér színben pompázhatnak. Lágy levélzete és kecses virágai miatt nagyon közkedvelt növény. Az eredeti faj Japánból származik. Páfrányszerű levele felett nyílnak az igen mutatós,bókoló virágok. A virágzás áprilistól júniusig tart. Elegáns virágai érdekes sarkantyú alakúak, magasságuk 15-20 cm. A félárnyékos kerti helyet kedveli és az átlagos minőségű talajban is jól fejlődik. Évelő virágágyásokban, sziklakertekben, de erkélyen, teraszon, cserépben is szépen mutatnak diszkrét virágai. A kecses gólyaorr vagy a diszkrét nefelejcs gyönyörű kiegészítői.

További információk

További információk

Cikkszám 26-002
Növényfajták virágos évelők
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 6
Hasznosak lehetnek még

Talán a következő termékek is érdekelhetik: