Balkon- és terasz - fehér - sárga - kék virágos évelők 9 db

További képek

Balkon- és terasz - fehér - sárga - kék virágos évelők 9 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 26-003

Fehér színű virágos évelőkből összeállított növény csoport balkon- és teraszkertek stílusában, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Anemone  sylvestris - Erdei szellőrózsa

Kora tavaszi, terjedő tövű, illatos évelő virág. Tavaszi hagymások közé ültetve, különlegesen mutat finom megjelenésével.
Európa középső részeiről származó fajta. A mi erdeinkben is megtalálható, különösen a tölgyesekben érzi jól magát, ahol kedvező körülmények között virágszőnyeget alkotva fejlődik. A magasra nyúló virágszárakon jelennek meg az igen kecses bókoló, illatos fehér virágok. A tenyeresen szeldelt tőlevelek kiváló talajtakarók, ezért közéjük érdemes más virágokat is ültetni. A bokor 30-40 cm magas, a virágzás áprilistól május végéig  folyamatos. A virágok 6-7 cm méretűek is  lehetnek. Általában ősz elején másodszor is virágzik. A kert félárnyékos részét kedveli és a közepesen humuszos, mészben gazdag, semleges talajt meghálálja. A jó vízelvezetés is fontos. Képes nagy területeket viszonylag hamar betakarni. Árnyékos virágágyás szélein vagy fák és cserjék árnyékában is dekoratívak.

Phlox subulata 'White Delight' - Árlevelű lángvirág 

A sziklakertek sztárja. Kora tavasztól kezdi virágzását, teljesen eltakarva a levélzetet, virágok ezrei alkotják a bámulatos virágtakarót. Hosszan és lelkesen virágzik, kiválóan terjeszkedik, s mindehhez szerény igényekkel rendelkezik.
Kiváló szőnyeget alkotó és legyökeresedő dekoratív évelő. 10-15cm magasra növő, gyorsan terjedő talajtakaró növény. Keskeny áralakú levelei enyhén szúrósak. Hófehér virágai elborítják a zöld lombú bokrocskát.  Áprilisban és májusban hosszan és bőségesen virágzik. A napos vagy félárnyékos helyet egyaránt kedveli, közepesen tápdús, kissé meszes, homokos talajban nagyon szépen fejlődik. A  jó vízelvezetést meghálálja. Sziklakertekbe, rézsűkre, temetőbe ültetve hamar befutja a neki rendelt területet. Virágcserépben, ládában nagyobb növények alá vagy mellé ültetve is nagyon mutatós. A virágzás után vágjuk vissza, így megőrzi kompakt alakját. Megfelelő évelő társak mellett  különösen szép kontrasztot alkot színeivel és finom formájával. Társai lehetnek a hegyi ternye, a pázsitszegfű, a napvirág vagy a tavaszi hagymások.

Campanula Poscharskyana -  Balkáni harangvirág fehér

A kecses fehér, csillag formájú virágok sokasága júniustól augusztusig folyamatosan nyílik. Romantikus hangulatú bokrocskáján még a levelek is csipkézettek. Dalmáciából származik. Könnyen nevelhető, bokrosodó tövű, szép formájú növény. A virágai aprók, hófehérek, csillag alakúak és júniustól augusztusig folyamatosan nyílnak. Heverő virágszárain a levelek 2-3 cm méretűek, kerekdedek, csipkés szélűek és hullámosak, a szárakat teljesen beborítják. A növény 10-20 cm magas, fél örökzöld, télálló. A napos, félárnyékos kerti helyet, a kissé meszes vagy semleges talajt és a jó vízelvezetést kedveli, virágföldje mindig legyen egy kevéssé nedves. Sziklakertekben, alacsonyabb állású virágágyásokban vagy akár cserépben, balkonládában a teraszon is hosszan is nevelhető. Társai lehetnek alacsony lángvirág, harangvirág, szegfű.

Alyssum saxatile 'Summit' - Szirti ternye  

A szirti ternye virágzása idején varázslatossá változtatja a kopár, köves felületeket. Élénk sárga virágai a szürkés zöld levelek felett ragyogó foltokat képeznek a kertekben. Származási helye Közép-Európa. Hazánkban a Bakonyban, a Balaton-felvidéken, a Pilisiben, sziklás területű hegyeinkben fordul elő. Virágai élénk sárga színűek, levelei szürkés zöldek, lándzsásak, szőrösek. Párnaszerű, tömött félcserje, évelő. Levelei matt szürkés zöldek, enyhén szőrösek, lándzsa alakúak. A védettebb, napfényes helyet kedveli, viszonylag szárazságtűrő, kedveli az üde humuszos talajt. A sziklai ternye magassága 15-20 cm. Virágzása kora tavasszal, áprilistól júniusig tart. Sziklakerti növényként és teraszon balkonládában, cserépben is ragyogóan mutat. Tatárvirág, viola vagy más növény is jól társul vele.  
Hazánkban védett, de kertészeti formában megvásárolható.

Achillea  millefolium’ Walther Funcke’ - Közönséges cickafark

Páfrányhoz hasonlatos, ezüstös leveleivel, sátorozó, narancsos piros virágaival ez az igénytelen évelő mindenhol szívesen látott kerti növény. Levelei aromás illatot árasztanak. Származása Európa, Szibéria, itt a legelőkön és utak mentén tömegesen található. A 20-40 cm magasra növő, nálunk is őshonos virágnak páfrányszerű levelei vannak, enyhén  illatosak, ezüst színűek. Bokros növekedésű, tarackosan terjedő tövű évelő növény. Narancsos sárga, kissé pirosasan cirmos fészekvirágait nyáron hozza, májustól, szeptemberig. Kedveli a napos kerti részeket, talajra nem válogatós,de a jó víz elvezetést is igényli. Évelő virágágyások, szegélyek dekoratív növénye a vidéki és más kerteknek is. Teraszra, cserépbe  ültetve is nagyon látványos. Szereti más alacsony és magas évelők társaságát, a gyűszűvirágét, haranglábét, szarkalábét.

Doronicum orientale 'Leonardo compact' - Kaukázusi zergevirág

Méheket csalogató, nektárban gazdag, margarétához hasonlatos sárga virágai világítva nyílnak a kert félárnyékos helyein. Cserjék elé, fák alá ültetve tavaszi idillt alkotnak. Európából és a Kaukázus hegyes vidékeiről származik ez a manapság védett növénynek számító évelő. Ez a fajta kora tavaszi virágzású, alacsony telt formájú, tömött bokor, igen dús virágzattal. Magassága 30-40 cm, virágzása márciustól májusig tart. Margarétaszerű, élénk sárga sugaras virágai, melyek nagyon gazdagok virágban, a méhek és pillangók kedvelt helye. A növény alsó levelei szív alakúak, erősen fogazottak, a felálló szárakon pedig lándzsa alakú levelek fejlődnek. A növény minden része tartalmaz mérgező anyagot. Napos, félárnyékos helyet kedvelő, a kissé kötött, humuszos, tápdús talajt szereti. Teljesen télálló, évelő növény. Félárnyékos sziklakertekben, ritkás lombú cserjék, fák alatt vagy teraszok napos, félárnyékos részein igen szép és mutatós virág. A tavaszi virághagymák, alacsony évelők csoportjával dekoratív együttest alkot.

Aquilegia cerulea - Kerti harangláb, sarkantyús virággal

Kecses, dekoratív bokrú évelő növény a  kerti harangláb, jellegzetes, sarkantyús virágokat hoz, melyek felfelé törőek, karcsúak és dúsan nyílnak. Észak-Amerika sziklás hegységeiben őshonos. Áprilisban, májusban és júniusban folyamatosan nyílnak mutatós virágai, melyeknek méh csalogató sárga porzói vannak. A virág hibridjei ma már nemcsak kék színben, hanem akár fehér, sárga, rózsaszín és piros színben is előfordulnak. Levelei a hosszú szárakon szeldelt szélűek. A bokor magassága 25-60 cm között mozoghat. A növény egyaránt szereti a napos és félárnyékos helyet. Talajában nem válogatós, az átlagos kerti talajban jól érzi magát, jó vízelvezetéssel. Évelő virág ágyásokban, sziklakertben, de akár teraszon, balkonon is dekoratív növény. Társai lehetnek, gólyaorr, nefelejcs, palástfű, zergevirág.

Aquilegia flabellata 'Ministar'- Japán harangláb

Nemesített fajta, kompakt bokorrá növekedő. Virágai kékeslila színben pompáznak. Lágy levélzete és kecses virágai miatt nagyon közkedvelt növény. Az eredeti faj Japánból származik. Páfrányszerű levele felett nyílnak az igen mutatós,bókoló virágok. A virágzás áprilistól júniusig tart. Elegáns virágai érdekes sarkantyú alakúak, magasságuk 15-20 cm. A félárnyékos kerti helyet kedveli és az átlagos minőségű talajban is jól fejlődik. Évelő virágágyásokban, sziklakertekben, de erkélyen, teraszon, cserépben is szépen mutatnak diszkrét virágai. A kecses gólyaorr vagy a diszkrét nefelejcs gyönyörű kiegészítői.

Iris x germanica 'Caesar's Brother'- Kék nőszirom

A nőszirom fajok közül a legismertebb fajta a 60-100 cm magas kerti nőszirom. Rizómával terjedő évelő növény, melyet 3-4 évente osztással kiválóan lehet szaporítani, erős, gazdagon virágzó egyedeket nyerünk vele. Nagyméretű, csodás színű virágait mindenki ismeri. Mereven felálló, egyenes levelei szürkészöld árnyalatúak. Virágzása májusban kezdődik, néhány hétig tart csak, de addig nagyon látványos. Csoportba ültetve elegáns képet mutat. Színeiben a legismertebb a kék, de van halványkék, sötétkék, bíbor lila, fehér, narancssárga és lazac sárga is. Könnyen nevelhető, jó ellenálló képességű növény. Szereti a napfényt, a pangó vizet nem kedveli. Nagyszerű látvány kerti szegélyekbe ültetve, vagy évelő örökzöldek  elé csoportosan, mert az élénk, óriási virágok kiemelkednek a sötétebb levelek tömegéből.

További információk

További információk

Cikkszám 26-003
Növényfajták virágos évelők
Virágszín vegyes
Darabszám csomagon belül 9
Hasznosak lehetnek még