Balkon- és terasz - fehér virágos évelők 6 db

További képek

Balkon- és terasz - fehér virágos évelők 6 db
0 Ft

Elérhetőség: Nincs készleten

Cikkszám: 26-001

Fehér színű virágos évelőkből összeállított növény csoport balkon- és teraszkertek stílusában, virágzatuk és megjelenésük harmonikus együttest alkot.

Leírás

Részletek

Phlox subulata 'White Delight' - Árlevelű lángvirág 

A sziklakertek sztárja. Kora tavasztól kezdi virágzását, teljesen eltakarva a levélzetet, virágok ezrei alkotják a bámulatos virágtakarót. Hosszan és lelkesen virágzik, kiválóan terjeszkedik, s mindehhez szerény igényekkel rendelkezik.
Kiváló szőnyeget alkotó és legyökeresedő dekoratív évelő. 10-15cm magasra növő, gyorsan terjedő talajtakaró növény. Keskeny áralakú levelei enyhén szúrósak. Hófehér virágai elborítják a zöld lombú bokrocskát.  Áprilisban és májusban hosszan és bőségesen virágzik. A napos vagy félárnyékos helyet egyaránt kedveli, közepesen tápdús, kissé meszes, homokos talajban nagyon szépen fejlődik. A  jó vízelvezetést meghálálja. Sziklakertekbe, rézsűkre, temetőbe ültetve hamar befutja a neki rendelt területet. Virágcserépben, ládában nagyobb növények alá vagy mellé ültetve is nagyon mutatós.A virágzás után vágjuk vissza, így megőrzi kompakt alakját. Megfelelő évelő társak mellett  különösen szép kontrasztot alkot színeivel és finom formájával. Társai lehetnek a hegyi ternye, a pázsitszegfű, a napvirág vagy a tavaszi hagymások.

Campanula Poscharskyana -  Balkáni harangvirág

A kecses fehér, csillag formájú virágok sokasága júniustól augusztusig folyamatosan nyílik. Romantikus hangulatú bokrocskáján még a levelek is csipkézettek.
Dalmáciából származik.Könnyen nevelhető, bokrosodó tövű, szép formájú növény. A virágai aprók, kékes-lila színűek, csillag alakúak és júniustól augusztusig folyamatosan nyílnak. Heverő virágszárain a levelek 2-3 cm méretűek, kerekdedek, csipkés szélűek és hullámosak, a szárakat teljesen beborítják. A növény 10-20 cm magas, fél örökzöld, télálló. A napos, félárnyékos kerti helyet, a kissé meszes vagy semleges talajt és a jó vízelvezetést kedveli, virágföldje mindig legyen egy kevéssé nedves. Sziklakertekben, alacsonyabb állású virágágyásokban vagy akár cserépben, balkonládában a teraszon is hosszan is nevelhető. Társai lehetnek alacsony lángvirág, harangvirág, szegfű.

Anemone  sylvestris - Erdei szellőrózsa

Kora tavaszi, terjedő tövű, illatos évelő virág. Tavaszi hagymások közé ültetve, különlegesen mutat finom megjelenésével.
Európa középső részeiről származó fajta. A mi erdeinkben is megtalálható, különösen a tölgyesekben érzi jól magát, ahol kedvező körülmények között virágszőnyeget alkotva fejlődik. A magasra nyúló virágszárakon jelennek meg az igen kecses bókoló, illatos fehér virágok. A tenyeresen szeldelt tőlevelek kiváló talajtakarók, ezért közéjük érdemes más virágokat is ültetni. A bokor 30-40 cm magas, a virágzás áprilistól május végéig  folyamatos. A virágok 6-7 cm méretűek is  lehetnek. Általában ősz elején másodszor is virágzik. A kert félárnyékos részét kedveli és a közepesen humuszos, mészben gazdag, semleges talajt meghálálja. A jó vízelvezetés is fontos. Képes nagy területeket viszonylag hamar betakarni.Árnyékos virágágyás szélein vagy fák és cserjék árnyékában is dekoratívak.

Armeria maritima - Pázsitszegfű 

Apró, fényes örökzöld leveleivel és bájos gömbszerű virágaival párnákat alkotva nő.
Az Alpok és a Pireneusok sziklás lejtőin, 1500-3000 m magasságban honos. Alacsony növekedésű évelő növény, melynek virágai lehetnek fehérek, rózsaszínűek. A bokor magassága 20-25 cm. Az örökzöld levelek fölött ringatóznak a kecses kis virágok. A virágzás májustól augusztus végéig tart. Elvirágzás után, ha visszavágjuk, újból virágzik. A napos fekvést, szélvédett helyet és a jó vízelvezetésű talajt kedveli. Sziklakerteknek állandó sztárja, cserépben is könnyen nevelhető. Társai, daravirág, tatárvirág, zergevirág.

Iberis sempervirens 'Alexander's Whithe' - Örökzöld tatárvirág  

Örökzöld félcserje, áprilistól borul virágba. Élénk, üde lombja felett százával ragyognak a hófehér virágok. Megújulást, derűt sugároz, kertünkbe hozza a napsütötte sziklás tájak életerejét.
A meleg, mediterrán tájak vidékeiről, a Földközi tenger környékének sziklás területeiről származik. A többi tatárvirágnál lassabban terjedő, kissé magasabb félcserje, magassága 25-30 cm. Szálas örökzöld, tiszta, hófehér virágai áprilistól májusig nyílnak. Elvirágzás után a bokrot felére vissza kell metszeni, hogy megújuljon. Szép, élénk zöld színével egész éven át, elvirágzása után is díszit. A kert napsütötte részeire ültessük, semleges vagy meszes talajt biztosítsunk neki, jól érzi magát száraz helyen vagy kevés, de állandó mennyiségű  vízzel. Nagyon szépen mutat napos fekvésű, évelő virágágyásokban, sziklakertekben, száraz kőfalakon. Törpe íriszt, ikravirágot és egyéb sziklakerti növényt érdemes melléje ültetni.

Saxifraga arendsii ’Highlander White’ - Kőtörőfű

Bájos hófehér virágok borítják be ezt az apró sziklakerti növényt már áprilistól. Folyamatosan virágoznak egész májusban, fodros, formás levelei ezután válnak valóban láthatóvá. Sziklakertjeink igazi tavaszi sztárja.
10-15cm magas örökzöld, virágával és lombjával egyaránt díszítő, egész évben mutatós növény. Világos zöld levelei hasogatottak, szép zöld párnát alkotnak. A virágok színe fehér, bugás-fürtös virágzatú, melyek már április közepétől május végéig folyamatosan nyílnak. Ha virágzás után visszavágjuk, akkor még egyszer fognak virágot bontani. Levélkéi 4-5cm hosszú tőlevélrózsa körül csoportosulnak, melyek a virágzás után válnak teljesen láthatóvá,maga a zöld lombocska is nagyon mutatós. Szereti a napot és félárnyékot, a párásabb környezetet és a jó vízellátást. Teraszainkon, balkonládáinkban és cserepekben is lehet nevelni, szépen fejlődik más sziklakertiekkel csoportba ültetve. Nagyon népszerű, más színű társaival együtt sziklakertjeink egyik legszebb növénye. A 4-5 éves növényeket szét lehet ültetni, így megújulnak.

További információk

További információk

Cikkszám 26-001
Növényfajták virágos évelők
Virágszín fehér
Darabszám csomagon belül 6
Hasznosak lehetnek még